GURMANSKA PITA SA JAGNJETINOM PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA Savršenog ukusa, ukrasiće svaku svečanu trpezu

Ivana Pavlović

16:30

Sezonski recepti 0

Jednostavne pripreme i nikad slasnija, prste da poližete.

pita sa jagnjetinom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g jagnjećeg pečenja
  • 500 ml ostataka sosa
  • 2 veze sveže nane
  • 270 g gotovih kora
  • 1 kašičica dižon senfa

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Iseckajte jagnjetinu, pa prelijte zagrejanim sosom. Dodajte senf i seckanu nanu, pa dobro promešajte. Posolite i pobiberite, pa opet promešajte. Uljem premažite koru, pa isecite na 2 jednaka dela. Nanesite fil, pa urolajte. Premažite uljem da se ne bi otvorile. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Stavite pitu u pleh obložen pek papirom. Premažite opet uljem. Pecite pitu oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading