GURMANSKA PITA SA JAGNJETINOM PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA Savršenog ukusa, ukrasiće svaku svečanu trpezu
Jednostavne pripreme i nikad slasnija, prste da poližete.
Potrebno je:
- 500 g jagnjećeg pečenja
- 500 ml ostataka sosa
- 2 veze sveže nane
- 270 g gotovih kora
- 1 kašičica dižon senfa
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Iseckajte jagnjetinu, pa prelijte zagrejanim sosom. Dodajte senf i seckanu nanu, pa dobro promešajte. Posolite i pobiberite, pa opet promešajte. Uljem premažite koru, pa isecite na 2 jednaka dela. Nanesite fil, pa urolajte. Premažite uljem da se ne bi otvorile. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Stavite pitu u pleh obložen pek papirom. Premažite opet uljem. Pecite pitu oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
PRELIVENA PITA SA MESOM SA JUGA SRBIJE Nema sočnije od ove, poćiće vam voda na usta
Samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
ENGLESKA PITA SA MESOM Savršena za doručak ili večeru, a biće super i hladna
Sočna i slasna, nestaće sa stola odmah.
PITA SA MESOM BOLJA OD BUREKA Sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Sočna i slasna, nestače sa stola odmah.
PITA SA MESOM BUDI SVA ČULA Topla, mirisna, hrskava, preukusna, nema joj ravne!
Slasna i hrskava, savršena za doručak.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)