GURMANSKA PITA SA JAGNJETINOM PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA Savršenog ukusa, ukrasiće svaku svečanu trpezu
Jednostavne pripreme i nikad slasnija, prste da poližete.
Potrebno je:
- 500 g jagnjećeg pečenja
- 500 ml ostataka sosa
- 2 veze sveže nane
- 270 g gotovih kora
- 1 kašičica dižon senfa
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Iseckajte jagnjetinu, pa prelijte zagrejanim sosom. Dodajte senf i seckanu nanu, pa dobro promešajte. Posolite i pobiberite, pa opet promešajte. Uljem premažite koru, pa isecite na 2 jednaka dela. Nanesite fil, pa urolajte. Premažite uljem da se ne bi otvorile. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Stavite pitu u pleh obložen pek papirom. Premažite opet uljem. Pecite pitu oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
PRELIVENA PITA SA MESOM SA JUGA SRBIJE Nema sočnije od ove, poćiće vam voda na usta
Samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
ENGLESKA PITA SA MESOM Savršena za doručak ili večeru, a biće super i hladna
Sočna i slasna, nestaće sa stola odmah.
PITA SA MESOM BOLJA OD BUREKA Sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Sočna i slasna, nestače sa stola odmah.
PITA SA MESOM BUDI SVA ČULA Topla, mirisna, hrskava, preukusna, nema joj ravne!
Slasna i hrskava, savršena za doručak.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)