REFORMA TORTA Klasik koji nikada ne izlazi iz mode, sa čokoladom i orasima
Raskošna poslastica skupog ukusa.
Potrebno je:
Za kore:
- 250 g mlevenih oraha
- 10 belanaca
- 10 kašika šećera
Za fil:
- 250 g margarina
- 100 g čokolade
- 10 žumanca
- 10 kašika šećera
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 50 g margarina
- 2 kašike mleka
- 1 kašika šećera
- 1 jaje
Priprema:
Kore: Umutite 5 belanaca sa 5 kašika šećera u čvrst sneg. Lagano umešajte 125 g mlevenih oraha. Pleh od šporeta obložite papirom za pečenje, sipajte smesu i pecite koru u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 12 minuta. Na isti način pripremite drugu koru. Fil: Žumanca umutite penasto sa šećerom, pa skuvati na pari uz mešanje. Kada se zgusnu dodajte čokoladu. Kuvajte dok se fil ne zgusne. Umutite penasto margarin i dodajte ohlađenom filu od žumanaca. Mutite mikserom da se sjedine. Ređanje: Kore presecite po dužini napola da dobijete četiri. Na tacnu stavite jednu koru, premažite trećinom fila, staviti drugu, pa fil, treću koru, fil i na kraju koru. Tortu nafilujte okolo osim poslednje kore. Ostaviti da se stegne u frižideru. Glazura: Mleko, šećer, margarin i čokoladu zajedno otopite na tihoj vatri. Prohladite, dodajte celo jaje, mikserom sjedinite i odmah sipajte preko torte.
Možda vas zanima:
TORTA CRNI PRINC MILUJE NEPCA Prepuna čokolade i oraha, i dupla mera je malo
Raskošna poslastica savršena za svečanu i slavsku trpezu.
REFORMA TORTA Jugoslovenski čokoladni klasik ukusa koji se ne zaboravlja
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
REFORMA TORTA Kraljica slavske trpeze ukusa koji govori više od 1000 jezika
Klasik koji nikada ne izlazi iz mode.
POSNA REFORMA TORTA OBARA S NOGU Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Čokoladna i jaka, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)