SLASNA PITA SA ŠUNKOM I JAJIMA Gotova za pola sata, a super ide uz jogurt
Sočna i slasna, pravi raj za nepca.

Potrebno je:
- 200 g brašna
- 90 g maslaca
- 70 ml vode
- 5 kuvanih jaja
- veza mladog luka
- 150 g šunke
Za preliv:
- 2 sveža jaja
- 200 g kisele pavlake
- 100 ml mleka
- parmezan
Priprema:
Sjedinite brašno, so, izmrvljeni puter i hladnu vodu. Potom umesite testo, a onda ga razvucite i stavite u tepsiju za tart. Zatim iseckajte šunku, pa je sjedinite s proprženim mladim lukom.Sipajte luk i šunku preko testa, pa poređajte iseckana jaja. Sveža jaja umutite sa pavlakom, mlekom i parmezanom, pa sve lepo prelijte. Zagrejte rernu na 180 stepeni i pecite pitu oko 30 minuta.
Možda vas zanima:

PITA SA MESOM OD GOTOVIH KORA Sočna i slasna, super predlog za večeru
Sočna i slasna, ukusa koji priča priče.

ENGLESKA PITA PO ORIGINALNOM RECEPTU Hrskava i sočna, a biće super i sutradan
Najbolje služite za doručak ili večeru uz šolju jogurta.

CARSKA PITA Sočno predjelo koje budi sva čula, a gotovo za 20 minuta
Sočna i ukusna, najbolje odmah stavite duplu meru.

PASTIRSKA PITA RAJ ZA NEPCA Savršena za doručak ili većeru, samo dodajte šolju jogurta
Sočna i ukusna, a priprema nije komplikovana.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
Komentari (0)