NEODOLJIVI KOKOS KOLAČ Očaravajući desert koji miriše na more, po receptu bez premca
Mirisan i ukusan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Potrebno je:
Kora:
- 8 belanaca
- 100 g šećera u prahu
- 200 g kokovog brašna
Fil:
- 8 žumanaca
- 100 g šećera u prahu
- 250 g margarina
- 100 g čokolade za kuvanje
Još:
- 1 kesica šlaga
- po želji rendana čokolada, mrvice
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom. Umešajte kokosovo brašno, pa sve sjedinite. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ostavite da se prohladi. Zasebno umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte otopljenu čokoladu i sjedinite. Onda umutite margarin. Preko ohlađene kore premažite fil, pa dekorišite šlagom.
Možda vas zanima:
KOKOS KOLAČ ZA SVE PRILIKE Kremast, lagan i savršen, polizaćete i tanjir
Savršen desert za sve prilike.
TURSKI KOLAČ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sočan, za sve prilike.
BRZI KOKOS KOLAČ Savršen za iznenadne goste, a izgleda i miriše neodoljivo
Kremast i sladak, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)