NEODOLJIVI KOKOS KOLAČ Očaravajući desert koji miriše na more, po receptu bez premca
Mirisan i ukusan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Potrebno je:
Kora:
- 8 belanaca
- 100 g šećera u prahu
- 200 g kokovog brašna
Fil:
- 8 žumanaca
- 100 g šećera u prahu
- 250 g margarina
- 100 g čokolade za kuvanje
Još:
- 1 kesica šlaga
- po želji rendana čokolada, mrvice
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom. Umešajte kokosovo brašno, pa sve sjedinite. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ostavite da se prohladi. Zasebno umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte otopljenu čokoladu i sjedinite. Onda umutite margarin. Preko ohlađene kore premažite fil, pa dekorišite šlagom.
Možda vas zanima:
KOKOS KOLAČ ZA SVE PRILIKE Kremast, lagan i savršen, polizaćete i tanjir
Savršen desert za sve prilike.
TURSKI KOLAČ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sočan, za sve prilike.
BRZI KOKOS KOLAČ Savršen za iznenadne goste, a izgleda i miriše neodoljivo
Kremast i sladak, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)