NEODOLJIVI KOKOS KOLAČ Očaravajući desert koji miriše na more, po receptu bez premca
Mirisan i ukusan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

Potrebno je:
Kora:
- 8 belanaca
- 100 g šećera u prahu
- 200 g kokovog brašna
Fil:
- 8 žumanaca
- 100 g šećera u prahu
- 250 g margarina
- 100 g čokolade za kuvanje
Još:
- 1 kesica šlaga
- po želji rendana čokolada, mrvice
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom. Umešajte kokosovo brašno, pa sve sjedinite. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ostavite da se prohladi. Zasebno umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte otopljenu čokoladu i sjedinite. Onda umutite margarin. Preko ohlađene kore premažite fil, pa dekorišite šlagom.
Možda vas zanima:

MRAMORNI KOLAČ SA KAFOM Rapsodija ukusa u desertu koji spaja slatko i omiljeni napitak
Savršenog ukusa, po receptu bez mane.

ORAH KOLAČ Starinski desert od jednostavnih sastojaka koji oduševljava svojim bogatim ukusom
Savršen za svečanu i slavsku trpezu, dobićete brojne pohvale.

NEODOLJIVI TART S JAGODAMA Pomera granice dobrog ukusa, neće mu odoleti ni oni na dijeti
Sočan i kremast, za pravi uživanje.

STARINSKI KOLAČ SA ORASIMA I JABUKAMA Desert kakve su pravile naše bake, od jeftinih sastojaka, a skupog ukusa
Fenomenalan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.

MIRISNE CIMET ROLNICE Nestaće pola pleha dok trepnete, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Najbolje služite uz kafu ili čaj.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.
Komentari (0)