MEKANA PAMUK POGAČA RAJ ZA NEPCA Ukusna i sočna, a biće super i sutradan
Dodajte namaz ili jelo po želji.
Potrebno je:
- 200 ml kisele vode
- 200 ml mleka
- 200 ml ulja
- 1 kašičica šećera
- 2 kašičice soli
- 25 g svežeg kvasca
- 700 g brašna
Za premazivanje:
- 1 žumance
- 1 kašika ulja
- 1 kašika mleka
Priprema:
Kvasac izmrvite u posudi, dodajte šećer i toplo mleko, pa promešajte. Kada se kvasac aktivira, za nekih 10 minuta sipajte kiselu vodu, ulje, prosejano brašno i so. Umesite testo. Pokrijte i ostavite da nadođe. Podelite testo na 2 jednaka dela. Jedan deo razvucite ukrug, a zatim isecite 16 trouglova. Urolajte trouglove u kiflice i poređajte na sredinu tepsije obložene pek-papirom. Od druge polovine testa odvojte 150 grama, a preostalo testo razvucite ukrug. Isecite 8 trouglova i urolajte kiflice. Svaku presecite napola, a presečeni deo ređajte uz obod tepsije, tako da isečene kiflice budu na krajevima. Sada cela tepsija treba da bude obložena kiflicama, u sredini su cele kiflice, na obodima presečene. U sredinu gde je šupljina stavite ono testo koje ste odvojili sa strane, ali prvo ga oblikujte ukrug. Umutite žumance sa mlekom i uljem, pa premažite pogaču. Možete da pospete semenkama, ako želite. Pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 40 minuta. Na polovini pečenja ako vam deluje da će da izgori, stavite pek-papir i nastavite da pečete.
Možda vas zanima:
MIRISNA FOKAČA SA RUZMARINOM Ukus Italije u svakom zalogaju
Samo dodajte prilog po želji.
FOKAČA SA MASLINAMA I PARADAJZOM Ovako je prave Italijani, uvek bude mekana i sočna
Samo dodajte prilog po želji.
DOMAĆA POGAČA IZ TIGANJA Ukusa koji budi sva čula, a super ide sa raznim prilozima
Mekana i vazdušasta, ovakvu do sada niste jeli.
FOKAČA SA RUZMARINOM Ukusna, sočna, slasna i savršena za doručak!
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)