MEKANA PAMUK POGAČA RAJ ZA NEPCA Ukusna i sočna, a biće super i sutradan
Dodajte namaz ili jelo po želji.
Potrebno je:
- 200 ml kisele vode
- 200 ml mleka
- 200 ml ulja
- 1 kašičica šećera
- 2 kašičice soli
- 25 g svežeg kvasca
- 700 g brašna
Za premazivanje:
- 1 žumance
- 1 kašika ulja
- 1 kašika mleka
Priprema:
Kvasac izmrvite u posudi, dodajte šećer i toplo mleko, pa promešajte. Kada se kvasac aktivira, za nekih 10 minuta sipajte kiselu vodu, ulje, prosejano brašno i so. Umesite testo. Pokrijte i ostavite da nadođe. Podelite testo na 2 jednaka dela. Jedan deo razvucite ukrug, a zatim isecite 16 trouglova. Urolajte trouglove u kiflice i poređajte na sredinu tepsije obložene pek-papirom. Od druge polovine testa odvojte 150 grama, a preostalo testo razvucite ukrug. Isecite 8 trouglova i urolajte kiflice. Svaku presecite napola, a presečeni deo ređajte uz obod tepsije, tako da isečene kiflice budu na krajevima. Sada cela tepsija treba da bude obložena kiflicama, u sredini su cele kiflice, na obodima presečene. U sredinu gde je šupljina stavite ono testo koje ste odvojili sa strane, ali prvo ga oblikujte ukrug. Umutite žumance sa mlekom i uljem, pa premažite pogaču. Možete da pospete semenkama, ako želite. Pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 40 minuta. Na polovini pečenja ako vam deluje da će da izgori, stavite pek-papir i nastavite da pečete.
Možda vas zanima:
MIRISNA FOKAČA SA RUZMARINOM Ukus Italije u svakom zalogaju
Samo dodajte prilog po želji.
FOKAČA SA MASLINAMA I PARADAJZOM Ovako je prave Italijani, uvek bude mekana i sočna
Samo dodajte prilog po želji.
DOMAĆA POGAČA IZ TIGANJA Ukusa koji budi sva čula, a super ide sa raznim prilozima
Mekana i vazdušasta, ovakvu do sada niste jeli.
FOKAČA SA RUZMARINOM Ukusna, sočna, slasna i savršena za doručak!
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)