POSNA CVETNA POGAČA SA SREMUŠEM Sočna i mekana kao duša, samo dodajte prilog po želji
Služite toplo.
Potrebno je:
Za testo:
- 500 g brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 300 ml mlake vode
- 1 kašičica šećera
- 2 kašičice soli
- 3 kašike maslinovog ulja
Za nadev:
- 200 g sremuša
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica soli
- 1 čen belog luka
- svež peršun
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte mlaku vodu, šećer i suvi kvasac. Pustite da odstoji 5-10 minuta, da se kvasac aktivira. Onda dodajte brašno, so i maslinovo ulje u posudu s nadošlim kvascem pa zamesite glatko testo. Pokrijte i ostavite sat vremena na toplom, da naraste. Operite i sitno iseckajte sremuš, pa ga propržite 2 do 3 minuta, na zagrejanom maslinovom ulju u tiganju. Umešajte so i sitno seckan beli luk, pa još malo propržite. Nadošlo testo razvaljajte u oblik pravougaonika, pa nanesite nadev preko njega. Urolajte u oblik rolata, pa presecite po dužini na dva dela. Onda delove preprelite zajedno, da rezane strane budu okrenute ka spolja. Zatim, spojite krajeve da dobijete oblik venaca (krug). Prebacite na pleh obložen papirom za pečenje. Pustite da pogača narasta još 20 minuta. Pecite pogaču 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ukrasite svežim peršunom.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)