POSNA CVETNA POGAČA SA SREMUŠEM Sočna i mekana kao duša, samo dodajte prilog po želji
Služite toplo.
Potrebno je:
Za testo:
- 500 g brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 300 ml mlake vode
- 1 kašičica šećera
- 2 kašičice soli
- 3 kašike maslinovog ulja
Za nadev:
- 200 g sremuša
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica soli
- 1 čen belog luka
- svež peršun
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte mlaku vodu, šećer i suvi kvasac. Pustite da odstoji 5-10 minuta, da se kvasac aktivira. Onda dodajte brašno, so i maslinovo ulje u posudu s nadošlim kvascem pa zamesite glatko testo. Pokrijte i ostavite sat vremena na toplom, da naraste. Operite i sitno iseckajte sremuš, pa ga propržite 2 do 3 minuta, na zagrejanom maslinovom ulju u tiganju. Umešajte so i sitno seckan beli luk, pa još malo propržite. Nadošlo testo razvaljajte u oblik pravougaonika, pa nanesite nadev preko njega. Urolajte u oblik rolata, pa presecite po dužini na dva dela. Onda delove preprelite zajedno, da rezane strane budu okrenute ka spolja. Zatim, spojite krajeve da dobijete oblik venaca (krug). Prebacite na pleh obložen papirom za pečenje. Pustite da pogača narasta još 20 minuta. Pecite pogaču 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ukrasite svežim peršunom.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)