INTERKONTINENTAL TORTA Raskošna poslastica sa lešnicima i orasima koja budi sva čula
Savršena za svečanu i slavsku trpezu, neprevaziđenog ukusa.
Potrebno je:
Za kore:
- 15 belanca
- 15 kašika šećera
- 20 kašika mlevenih oraha
- 10 kašika mlevenog lešnika
- 3 kesice vanilinog šećera
- 6 kašika mleka
Za fil:
- 15 žumanca
- 300 g šećera
- 200 g čokolade za kuvanje
- 500 g putera
- 100 g šećera u prahu
- kora od rendane pomorandže
- 50 g seckanih oraha
- 100 g seckanih lešnika
- 1 kašika skuvane nes kafe
- 250 g šlaga
- 1 šaka čokoladnih mrvica
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite 5 belanaca sa 5 kašika šećera i kesicom vanile. Umešajte 10 kašika mlevenih oraha. Dodajte 2 kašike prosejanog brašna. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom.Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Premažite sa dve kašike mleka. Ostavite da se korice potpuno ohlade i upiju mleko. Napravite dve korice od mlevenih oraha, a jednu od mlevenih lešnika. Zakuvajte krem od žumanaca i šećera na pari, oko 30 minuta na srednjoj vatri. Umutite penasto puter sa šećerom u prahu i sitno rendanom korom pomorandže. Dodajte ohlađen krem od žumanaca, pa ga podelite na tri dela. Prvom delu dodajte otopljenu čokoladu i odmah nafilujte jednu koru sa orasima jer se brzo steže. Drugom delu fila dodajte seckane lešnike i orahe, pa stavite preko čokoladnog fila koru sa lešnikom koju ste namazali filom od lešnika i oraha.Nanesite treću koru i nafilujte je trećim delom u koji ste umešali kašiku skuvane nes kafe. Brzo filujte jer se fil dosta brzo steže. Nanesite šlag preko cele torte, pa pospite čokoladnim mrvicama. Pustite da prenoći u frižideru, pa služite.
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
SLADOLED TORTA OD 3 SASTOJKA I ledi i sladi u isto vreme, a gotova za 5 minuta
Kremasta i osvežavajuća, za sve prilike.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)