JUŽNI VETAR TORTA Starinska poslastica kojoj je nemoguće odoleti, ukusa koji priča priče
Očaravajuća i fenomenalna, pogodna za sve svečane prilike.
Potrebno je:
Za kore – peku se dve od ove mere:
- 10 belanaca
- 10 kašika šećera
- 4 kašike brašna
- 200 g mlevenih oraha
Fil:
- 600 ml mleka
- 10 žumanaca
- 100 g gustina
- 10 kašika šećera
- 150 g mlevenih oraha
- 250 g maslaca ili margarina
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom u čvrst sneg, pa dodajte brašno i mlevene orahe. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Temperaturu smanjite na 180 stepeni, i pecite oko 20 do 25 minuta. Ponovite postupak i za drugu koru. Gustin, šećer i žumanca pomešajte, pa dodajte malo hladnog mleka. Preostalo mleko stavite da provri. Zakuvajte žumanca na srenjoj vatri, uz neprestano mešanje, pa sklonite, pokrijte folijom i ostavite da se prohladi. Umutite penasto maslac, pa ga dodajte prohlađenom kremu. Dodajte mlevene orahe. Presecite kore po dužini da dobijete 4. Filujte ih filom od žumanaca. Dekorišite tortu po želji. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
SLADOLED TORTA OD 3 SASTOJKA I ledi i sladi u isto vreme, a gotova za 5 minuta
Kremasta i osvežavajuća, za sve prilike.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)