JUŽNI VETAR TORTA Starinska poslastica kojoj je nemoguće odoleti, ukusa koji priča priče
Očaravajuća i fenomenalna, pogodna za sve svečane prilike.
Potrebno je:
Za kore – peku se dve od ove mere:
- 10 belanaca
- 10 kašika šećera
- 4 kašike brašna
- 200 g mlevenih oraha
Fil:
- 600 ml mleka
- 10 žumanaca
- 100 g gustina
- 10 kašika šećera
- 150 g mlevenih oraha
- 250 g maslaca ili margarina
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom u čvrst sneg, pa dodajte brašno i mlevene orahe. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Temperaturu smanjite na 180 stepeni, i pecite oko 20 do 25 minuta. Ponovite postupak i za drugu koru. Gustin, šećer i žumanca pomešajte, pa dodajte malo hladnog mleka. Preostalo mleko stavite da provri. Zakuvajte žumanca na srenjoj vatri, uz neprestano mešanje, pa sklonite, pokrijte folijom i ostavite da se prohladi. Umutite penasto maslac, pa ga dodajte prohlađenom kremu. Dodajte mlevene orahe. Presecite kore po dužini da dobijete 4. Filujte ih filom od žumanaca. Dekorišite tortu po želji. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
SLADOLED TORTA OD 3 SASTOJKA I ledi i sladi u isto vreme, a gotova za 5 minuta
Kremasta i osvežavajuća, za sve prilike.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)