KUGLOF SA VIŠNJAMA I ČOKOLADOM Lagani voćni desert koji miriše na ljubav, za sve prilike
Mirisan i sočan, bićete oduševljeni.

Potrebno je:
- 3 jajeta
- 280 g šećera
- 15ml vanilinog ekstrakta
- 200 ml ulja
- 260 g običnog jogurta
- 280 g brašna
- 1 kašika praška za pecivo
- 150 višanja i 2 kašike brašna
- 60 g šećera u prahu za posipanje po vrhu
- 120 g crne čokolade, otopljene za prelivanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Operite višnje, pa im izvadite koštice i poređajte ih na papirni ubrus da se osuše. Umutite jaja, uz postepeno dodavanje šećera i vanilinog ekstrakta. Onda dodajte ulje.U jednoj posudi pomešajte jogurt, prosejano brašno i prašak za pecivo, pa mesite dok ne dobijete glatko testo. Kalup obložite pek papirom. Sipajte malo testa da pokrijete dno kalupa. Brašnom pospite višnje pa ih uvaljajte sa svih strana. Poređajte višnje u kalup, pa ostatak testa sipajte preko višanja. Pecite oko 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Onda izvadite kuglof iz rerne i pustite da se prohladi na rešetki. Pospite kuglof šećerom u prahu. Otopite crnu čokoladu sa kašikom putera i prelijte preko kuglofa. Bon appetit.
Možda vas zanima:


ČOKO KOCKE Posne i neodoljive, oboriće vas s nogu koliko su dobre
Prave se lako, a pojedu brzo.

MRAMORNI KOLAČ SA KAFOM Rapsodija ukusa u desertu koji spaja slatko i omiljeni napitak
Savršenog ukusa, po receptu bez mane.

KOKOS ČIZKEJK Kremasti slatkiš koji se topi u ustima, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Fenomenalan i sladak, bićete oduševljeni.

MIRISNE CIMET ROLNICE Nestaće pola pleha dok trepnete, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Najbolje služite uz kafu ili čaj.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.
Komentari (0)