KUGLOF SA VIŠNJAMA I ČOKOLADOM Lagani voćni desert koji miriše na ljubav, za sve prilike

Ivana Pavlović

12:30

Sezonski recepti 0

Mirisan i sočan, bićete oduševljeni.

kuglof sa višnjama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 3 jajeta
  • 280 g šećera
  • 15ml vanilinog ekstrakta
  • 200 ml ulja
  • 260 g običnog jogurta
  • 280 g brašna
  • 1 kašika praška za pecivo
  • 150 višanja i 2 kašike brašna
  • 60 g šećera u prahu za posipanje po vrhu
  • 120 g crne čokolade, otopljene za prelivanje

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Operite višnje, pa im izvadite koštice i poređajte ih na papirni ubrus da se osuše. Umutite jaja, uz postepeno dodavanje šećera i vanilinog ekstrakta. Onda dodajte ulje.U jednoj posudi pomešajte jogurt, prosejano brašno i prašak za pecivo, pa mesite dok ne dobijete glatko testo. Kalup obložite pek papirom. Sipajte malo testa da pokrijete dno kalupa. Brašnom pospite višnje pa ih uvaljajte sa svih strana. Poređajte višnje u kalup, pa ostatak testa sipajte preko višanja. Pecite oko 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Onda izvadite kuglof iz rerne i pustite da se prohladi na rešetki. Pospite kuglof šećerom u prahu. Otopite crnu čokoladu sa kašikom putera i prelijte preko kuglofa. Bon appetit.

Komentari (0)

Loading