KUGLOF SA VIŠNJAMA I ČOKOLADOM Lagani voćni desert koji miriše na ljubav, za sve prilike
Mirisan i sočan, bićete oduševljeni.
Potrebno je:
- 3 jajeta
- 280 g šećera
- 15ml vanilinog ekstrakta
- 200 ml ulja
- 260 g običnog jogurta
- 280 g brašna
- 1 kašika praška za pecivo
- 150 višanja i 2 kašike brašna
- 60 g šećera u prahu za posipanje po vrhu
- 120 g crne čokolade, otopljene za prelivanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Operite višnje, pa im izvadite koštice i poređajte ih na papirni ubrus da se osuše. Umutite jaja, uz postepeno dodavanje šećera i vanilinog ekstrakta. Onda dodajte ulje.U jednoj posudi pomešajte jogurt, prosejano brašno i prašak za pecivo, pa mesite dok ne dobijete glatko testo. Kalup obložite pek papirom. Sipajte malo testa da pokrijete dno kalupa. Brašnom pospite višnje pa ih uvaljajte sa svih strana. Poređajte višnje u kalup, pa ostatak testa sipajte preko višanja. Pecite oko 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Onda izvadite kuglof iz rerne i pustite da se prohladi na rešetki. Pospite kuglof šećerom u prahu. Otopite crnu čokoladu sa kašikom putera i prelijte preko kuglofa. Bon appetit.
Možda vas zanima:
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNO MEDENO SRCE Ovo je najsočniji kolač koji ste ikada probali, a gotov je za pola sata
Ako postite, a jede vam se nešto slatko, evo savršenog kolača koji se brzo pravi, a ukus mu je savršen.
KOH SA MLEVENIM KEKSOM MILUJE NEPCA A savršen za iznenadne goste
Sočan i sladak, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
KOLAČ BRZI GONZALES GOTOV ZA TAČNO 3 MINUTA Nema paljenja rerne ni miksera
Savršen za iznenadne goste.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
KRMENADLE U SOSU OD CRNOG LUKA Saftaste i aromatične, a meso se lepi za prste
Samo dodajte prilog po želji.
Komentari (0)