KUGLOF SA ŠARGAREPOM I BUNDEVOM Aromatični desert savršen za sve svečane prilike
Mekan i sočan, uzećete parče više.

Potrebno je:
- 200 g rendane bundeve
- 140 g rendane šargarepe
- 230 g oštrog brašna
- 150 g šećera
- 3 jaja
- 70 g seckane čokolade za kuvanje
- 50 g mlevenih pečenih lešnika
- 50 ml soka od pomorandže
- 100 ml ulja
- 50 ml mleka
- 2 vanilin šećera
- 1 pomorandže
- 1 prašak za pecivo
- 1 prstohvat soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Šargarepu i bundevu oljuštite i sitno narendajte. Onda dodajte cela jaja, so, šećer i vanilin šećer i mikserom penasto umutite. Umešajte rendanu koru i sok od pomorandže, ulje, mleko, lešnike i prosejano brašno sa praškom za pecivo. Dobro mikserom umutite. Onda kašikom umešajte šargarepu i bundevu, pa dodajte seckanu čokoladu. Kalup obložite pek papirom. Pecite 45 do 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite 15 minuta da se prohladi u kalupu, pa ga izvadite. Prohlađen kuglof pospite šećerom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:

NEODOLJIVI KUGLOF Savršen za svaku svečanu priliku, ukusa koji govori više od 1000 jezika
Fenomenalan desert raspametiće i one izbirljive.

AROMATIČNI KUGLOF ZA SVE PRILIKE Fenomenalni desert za svaku svečanost, a gosti će vam tražiti recept
Fenomenalni kolač raspametiće i one koji ne vole slatko, ukusa koji priča priče.

SOČNI KUGLOF Mirisni kolač kao osmišljen za svečanu trpezu, a mekan kao pamuk
Sočni kolač skupog ukusa oboriće s nogu sve koji ga budu probali.

KUGLOF SA SMOKVAMA Klasik bez premca kojem se rado vraćamo, po receptu starom preko 2 decenije
Sočan desert idealan za sve svečane prilike, ukusa koji se pamti.

BRZE KEKS BOMBICE Ne zahtevaju truda ni vremena, a savršene za sve prilike
I dupla mera će biti malo.

TIRAMISU Sočan, kremast, mekan kao duša i topi se u ustima, ovako ga prave Italijani!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

KOLAČ "SMUTI PA PROSPI" Gotov za 5 minuta, a kremast i čokoladan, jednostavnije od ovoga nema!
Pravi se lako, a pojede brzo.

KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Priprema je jednostavna, a ukus božanstven, i dupla mera će biti malo!
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.

STARA SARAJEVSKA TORTA Sa rozen korama, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Kremasta i slatka, bićete oduševljeni.
Komentari (0)