KUGLOF SA ŠARGAREPOM I BUNDEVOM Aromatični desert savršen za sve svečane prilike
Mekan i sočan, uzećete parče više.
Potrebno je:
- 200 g rendane bundeve
- 140 g rendane šargarepe
- 230 g oštrog brašna
- 150 g šećera
- 3 jaja
- 70 g seckane čokolade za kuvanje
- 50 g mlevenih pečenih lešnika
- 50 ml soka od pomorandže
- 100 ml ulja
- 50 ml mleka
- 2 vanilin šećera
- 1 pomorandže
- 1 prašak za pecivo
- 1 prstohvat soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Šargarepu i bundevu oljuštite i sitno narendajte. Onda dodajte cela jaja, so, šećer i vanilin šećer i mikserom penasto umutite. Umešajte rendanu koru i sok od pomorandže, ulje, mleko, lešnike i prosejano brašno sa praškom za pecivo. Dobro mikserom umutite. Onda kašikom umešajte šargarepu i bundevu, pa dodajte seckanu čokoladu. Kalup obložite pek papirom. Pecite 45 do 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite 15 minuta da se prohladi u kalupu, pa ga izvadite. Prohlađen kuglof pospite šećerom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
NEODOLJIVI KUGLOF Savršen za svaku svečanu priliku, ukusa koji govori više od 1000 jezika
Fenomenalan desert raspametiće i one izbirljive.
AROMATIČNI KUGLOF ZA SVE PRILIKE Fenomenalni desert za svaku svečanost, a gosti će vam tražiti recept
Fenomenalni kolač raspametiće i one koji ne vole slatko, ukusa koji priča priče.
SOČNI KUGLOF Mirisni kolač kao osmišljen za svečanu trpezu, a mekan kao pamuk
Sočni kolač skupog ukusa oboriće s nogu sve koji ga budu probali.
KUGLOF SA SMOKVAMA Klasik bez premca kojem se rado vraćamo, po receptu starom preko 2 decenije
Sočan desert idealan za sve svečane prilike, ukusa koji se pamti.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)