BORANIJA SA MESOM Slasno jelo koje greje dušu i telo, a držaće vas dugo sitim

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Konkretno jelo oduševiće sve koji ga budu probali.

boranija sa mesom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 glavice crnog luka
  • 1 šargarepa 
  • 1 paradajz 
  • 1 paprika
  • pola kg boranije
  • pola kg svinjskog mesa
  • 100 ml ulja
  • 60 g brašna
  • 30 g mlevene začinske paprike
  • so 
  • 1 kašičica đumbira
  • 1 kašičica celera
  • 1 kašičica bosiljka

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Prodinstajte na ulju 1o ak minuta sitno crni luk, šargarepu, paradajz i papriku.  Onda dodajte seckano meso i dinstajte još 15 minuta na tihoj vatri. Umešajte  boraniju, pa posolite i pobiberite, staviti suve začine.Dinstajte pola sata uz dodavanje pola litra vode. Dodajte 2 kašike brašna, kašičicu mlevene začinske paprike i sve sjedinite.Ostavite da se krčka još desetak minuta, pa dolijte još malo vode. Nakon što provri zapecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.Prijatno!

Komentari (0)

Loading