BORANIJA SA MESOM Slasno jelo koje greje dušu i telo, a držaće vas dugo sitim
Konkretno jelo oduševiće sve koji ga budu probali.
Potrebno je:
- 2 glavice crnog luka
- 1 šargarepa
- 1 paradajz
- 1 paprika
- pola kg boranije
- pola kg svinjskog mesa
- 100 ml ulja
- 60 g brašna
- 30 g mlevene začinske paprike
- so
- 1 kašičica đumbira
- 1 kašičica celera
- 1 kašičica bosiljka
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Prodinstajte na ulju 1o ak minuta sitno crni luk, šargarepu, paradajz i papriku. Onda dodajte seckano meso i dinstajte još 15 minuta na tihoj vatri. Umešajte boraniju, pa posolite i pobiberite, staviti suve začine.Dinstajte pola sata uz dodavanje pola litra vode. Dodajte 2 kašike brašna, kašičicu mlevene začinske paprike i sve sjedinite.Ostavite da se krčka još desetak minuta, pa dolijte još malo vode. Nakon što provri zapecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.Prijatno!
Možda vas zanima:
BORANIJA SA PAVLAKOM ZA KUVANJE Savršen prilog uz šnicle ili ribu, a pravi se prelako
Kremasta i lagana, daće šmek svakom jelu.
BORANIJA NA VODI Ukusna i sočna, a savršena za početak Uskršnjeg posta
Ukusno jelo priprema se lako, a krepi organizam u trenu.
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)