BORANIJA SA MESOM Slasno jelo koje greje dušu i telo, a držaće vas dugo sitim
Konkretno jelo oduševiće sve koji ga budu probali.

Potrebno je:
- 2 glavice crnog luka
- 1 šargarepa
- 1 paradajz
- 1 paprika
- pola kg boranije
- pola kg svinjskog mesa
- 100 ml ulja
- 60 g brašna
- 30 g mlevene začinske paprike
- so
- 1 kašičica đumbira
- 1 kašičica celera
- 1 kašičica bosiljka
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Prodinstajte na ulju 1o ak minuta sitno crni luk, šargarepu, paradajz i papriku. Onda dodajte seckano meso i dinstajte još 15 minuta na tihoj vatri. Umešajte boraniju, pa posolite i pobiberite, staviti suve začine.Dinstajte pola sata uz dodavanje pola litra vode. Dodajte 2 kašike brašna, kašičicu mlevene začinske paprike i sve sjedinite.Ostavite da se krčka još desetak minuta, pa dolijte još malo vode. Nakon što provri zapecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.Prijatno!
Možda vas zanima:

BORANIJA NA VODI Ukusna i sočna, a savršena za početak Uskršnjeg posta
Ukusno jelo priprema se lako, a krepi organizam u trenu.


BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.

FUNGI PASTA Kremasta i slasna, jedini recept koji će vam trebati za italijanski specijalitet
Polizaćete prste koliko je ukusno.

MIRISNE CIMET ROLNICE Nestaće pola pleha dok trepnete, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Najbolje služite uz kafu ili čaj.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.
Komentari (0)