ZAPEČENA BORANIJA Slasna i aromatična, a gotova začas
Ukusna, dijetalna i zdrava, pravićete je stalno. Začini i jogurt daju poseban šmek celom jelu.
Potrebno je
- 500 g boranije
- 2 šargarepe
- 2 jajeta
- 3 kašike kisele pavlake
- 3 kašike jogurta
- so, suvi biljni začin
Priprema:
U šerpu sa litrom vode dodajte malo ulja i kada provri, stavite očišćenu boraniju (ili zaleđenu), isečenu šargarepu, posolite po ukusu i kuvajte oko pola sata da boranija omekša i voda skoro potpuno ispari. Pred kraj kuvanja dodajte suvi biljni začin. Sipajte u posudu za pečenje. Umutite jaja, dodajte pavlaku i jogurt, sjedinite i prelijte preko boranije. Pecite oko 20 minuta u zagrejanoj rernu na 200 stepeni. Boranija treba odozgo da se zapeče.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)