ZAPEČENA BORANIJA Slasna i aromatična, a gotova začas
Ukusna, dijetalna i zdrava, pravićete je stalno. Začini i jogurt daju poseban šmek celom jelu.
Potrebno je
- 500 g boranije
- 2 šargarepe
- 2 jajeta
- 3 kašike kisele pavlake
- 3 kašike jogurta
- so, suvi biljni začin
Priprema:
U šerpu sa litrom vode dodajte malo ulja i kada provri, stavite očišćenu boraniju (ili zaleđenu), isečenu šargarepu, posolite po ukusu i kuvajte oko pola sata da boranija omekša i voda skoro potpuno ispari. Pred kraj kuvanja dodajte suvi biljni začin. Sipajte u posudu za pečenje. Umutite jaja, dodajte pavlaku i jogurt, sjedinite i prelijte preko boranije. Pecite oko 20 minuta u zagrejanoj rernu na 200 stepeni. Boranija treba odozgo da se zapeče.
TRIKOVI ZA SAVRŠEN RIŽOTO Biće kremast i slasan umesto suv i bezukusan
Jednostavni trikovi doprineće da rižoto bude kremast i sočan.
JAPANSKE PALAČINKE Vazdušaste kao oblak, napravite ih za doručak, biće savršene i za večeru
Potrebno je samo par sastojaka i malo vremena, a biće ukusne kao da ste se trudili satima.
NEODOLJIVE ČOKOLADNE GALETE Tajna je u jednom sastojku koji se dodaje u testo, a totalno daje šmek
Najbolje služite tople i prelivene kremom od vanile.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Komentari (0)