LAGANA TORTA SA JAGODAMA KAO OSMIŠLJENA ZA PROLEĆE Osvežava u momentu
Kremasta i sočna, bićete oduševljeni.
Potrebno je:
- 15 belanca
- 15 kašika šećera
- 200 g lešnika
- 15 žumanca
- 100 ml mleka
- 2 kašike brašna
- 250 g putera
- 200 ml slatke pavlake
- 1 kg jagoda
Priprema:
U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom, pa dodajte pečene mlevene lešnike. Prepolovite smesu, pa od toga ispecite dve kore, oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Kore prepolovite da dobijete ukupno 4. Žumanca umutite sa šećerom, pa dodajte mleko i brašno, i skuvajte fil na pari. Dodajte penasto umućen puter pa dobro sjedinite. Ređajte koru, pa trećinu fila, seckane jagode. Premažite tortu umućenom slatkom pavlakom i dekorišite jagodama.
Možda vas zanima:
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)