LAGANA TORTA SA JAGODAMA KAO OSMIŠLJENA ZA PROLEĆE Osvežava u momentu

Ivana Pavlović

13:30

Sezonski recepti 0

Kremasta i sočna, bićete oduševljeni.

torta sa jagodama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 15 belanca 
  • 15 kašika šećera
  • 200 g lešnika
  • 15 žumanca
  • 100 ml mleka
  • 2 kašike brašna
  • 250 g putera
  • 200 ml slatke pavlake
  • 1 kg jagoda

Priprema:

U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom, pa dodajte pečene mlevene lešnike. Prepolovite smesu, pa od toga ispecite dve kore, oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Kore prepolovite da dobijete ukupno 4. Žumanca umutite sa šećerom, pa dodajte mleko i brašno, i skuvajte fil na pari. Dodajte penasto umućen puter pa dobro sjedinite. Ređajte koru, pa trećinu fila, seckane jagode. Premažite tortu umućenom slatkom pavlakom i dekorišite jagodama.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading