TORTA PTIČIJE MLEKO Kad je jednom probate volećete je zauvek
Dekorativno interesntna i neverovatno ukusna, savršena za sve bitne događaje.

Potrebno je:
Za koru:
- 3 jaja
- 125 g brašna
- 125 g šećera
- 50 g kakaa
- 8 g praška za pecivo
- 30 g rastopljenog putera + 20 ml karamel sirupa
Za krem:
- 5 belanaca
- 300 g šećera u prahu
- 15 g želatina + 20 g kakaa
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 70 g putera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte otopljen puter, brašno, kakao i prašak za pecivo. Mikserom dobro sjedinite. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvadite i premažite karamel sosom. Belanca umutite sa šećerom u prahu, pa umešajte razmućen želatin. Polovinu prelijte preko kore, a drugoj dodajte 20 g kakao praha i umutite. Sipajte preko belog fila, pa lagano kašikom promešajte. Poravnajte i ostavite dva sata u frižideru. Čokoladu otopite sa puterom, pa prelijte preko prohlađene torte. Ostavite pola sata u frižideru.
Možda vas zanima:

ČOKOLADNA TORTA ZA SVE PRILIKE Poslastica koja se ne odbija, za prave slatkoljupce
Kremasta i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNA PITA SA SUVIM ŠLJIVAMA Drugačija i preukusna, poćiće vam voda na usta
Fenomenalna i sočna, najbolje odmah stavite duplu meru.

ČOKOLADNA TORTA Kremasta poslastica koju svi vole, po receptu iz starog bakinog kuvara
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.

BRZA ČOKOLADNA TORTA Treba vam samo 3 sastojka, a ukusna kao da ste se trudili satima
Pravi se lako, a osvaja na prvi zalogaj.

MIRISNE CIMET ROLNICE Nestaće pola pleha dok trepnete, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Najbolje služite uz kafu ili čaj.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.
Komentari (0)