TORTA PTIČIJE MLEKO Kad je jednom probate volećete je zauvek
Dekorativno interesntna i neverovatno ukusna, savršena za sve bitne događaje.
Potrebno je:
Za koru:
- 3 jaja
- 125 g brašna
- 125 g šećera
- 50 g kakaa
- 8 g praška za pecivo
- 30 g rastopljenog putera + 20 ml karamel sirupa
Za krem:
- 5 belanaca
- 300 g šećera u prahu
- 15 g želatina + 20 g kakaa
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 70 g putera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte otopljen puter, brašno, kakao i prašak za pecivo. Mikserom dobro sjedinite. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvadite i premažite karamel sosom. Belanca umutite sa šećerom u prahu, pa umešajte razmućen želatin. Polovinu prelijte preko kore, a drugoj dodajte 20 g kakao praha i umutite. Sipajte preko belog fila, pa lagano kašikom promešajte. Poravnajte i ostavite dva sata u frižideru. Čokoladu otopite sa puterom, pa prelijte preko prohlađene torte. Ostavite pola sata u frižideru.
Možda vas zanima:
ČEMBERLEN TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Prepuna fila i kremasta, polizaćete i tanjir
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
OPERA TORTA ZA PRAVE KAFOLJUPCE Svakim zalogajem mami na dodatno parče
Savršena za sve svečane prilike.
ČOKO ORANDŽ TORTA PRVA NESTAJE SA STOLA Raskošna i kremasta i svi je vole
Svi će vam tražiti dodatno parče.
ČOKOLADNA TORTA SE TOPI U USTIMA Uspeva i početnicima, a i dupla mera je malo
Kremasta i slatka, bićete oduševljeni.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)