TORTA PTIČIJE MLEKO Kad je jednom probate volećete je zauvek
Dekorativno interesntna i neverovatno ukusna, savršena za sve bitne događaje.
Potrebno je:
Za koru:
- 3 jaja
- 125 g brašna
- 125 g šećera
- 50 g kakaa
- 8 g praška za pecivo
- 30 g rastopljenog putera + 20 ml karamel sirupa
Za krem:
- 5 belanaca
- 300 g šećera u prahu
- 15 g želatina + 20 g kakaa
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 70 g putera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte otopljen puter, brašno, kakao i prašak za pecivo. Mikserom dobro sjedinite. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvadite i premažite karamel sosom. Belanca umutite sa šećerom u prahu, pa umešajte razmućen želatin. Polovinu prelijte preko kore, a drugoj dodajte 20 g kakao praha i umutite. Sipajte preko belog fila, pa lagano kašikom promešajte. Poravnajte i ostavite dva sata u frižideru. Čokoladu otopite sa puterom, pa prelijte preko prohlađene torte. Ostavite pola sata u frižideru.
Možda vas zanima:
OPERA TORTA ZA PRAVE KAFOLJUPCE Svakim zalogajem mami na dodatno parče
Savršena za sve svečane prilike.
ČOKO ORANDŽ TORTA PRVA NESTAJE SA STOLA Raskošna i kremasta i svi je vole
Svi će vam tražiti dodatno parče.
ČOKOLADNA TORTA SE TOPI U USTIMA Uspeva i početnicima, a i dupla mera je malo
Kremasta i slatka, bićete oduševljeni.
ČOKOLADNA TORTA PO RECEPTU IZ 1860 GODINE Savršen spoj čokolade, oraha i džema od kajsija
Kremasta i neodoljiva, uzećete parče više.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)