ZOJA TORTA Poslastičarsko čudo zavolećete od prvog zalogaja, za prave ljubitelje čokolade
Čokoladna i raskošna poslastica raspametiće sve koji je budu probali.
Potrebno je:
Za kore:
- 7 jaja
- 200 g šećera u prahu
- 200 g maslaca
- 200 g čokolade za kuvanje
- 100 g mlevenog keksa
Za prvi fil:
- 6 jaja
- 200 g šećera u prahu
- 180 g čokolade za kuvanje
- 200 g maslaca
- 200 g pečenih mlevenih lešnika
Za drugi fil:
- 500 ml slatke pavlake
Priprema
Rernu zagrejte na 150 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca sa prstohvatom soli. Zasebno umutite maslac sa šećerom u prahu. Dodajte žumanca, jedno po jedno i otopljenu čokoladu. Onda umešajte sneg od belanaca, a zatim i mleveni keks. Za svaku koricu stavite u pleh punih 6 kašika pa ispecite koru. Potrebno je da ih bude 4. Pecite oko 20 ak minuta, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. Ostavite kore da se prohlade. Umutite jaja sa šećerom u prahu, pa ih zakuvajte na pari. Onda dodajte polomljenu čokoladu, pa mešajte dok se ne otopi. Skinite sa ringle i ostavite da se prohladi. Sjedinite hladan fil sa umućenim maslacem, pa dodajte mlevene lešnike. Zasebno umutite slatku pavlaku. Filujte redosledom kora, čokoladni fil, slatka pavlaka, kora, fil, slatka pavlaka. Dekorišite tortu po želji.
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
SLADOLED TORTA OD 3 SASTOJKA I ledi i sladi u isto vreme, a gotova za 5 minuta
Kremasta i osvežavajuća, za sve prilike.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)