ZOJA TORTA Poslastičarsko čudo zavolećete od prvog zalogaja, za prave ljubitelje čokolade

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

Čokoladna i raskošna poslastica raspametiće sve koji je budu probali.

zoja torta
Shutterstock

Potrebno je:
Za kore:

  • 7 jaja
  • 200 g šećera u prahu
  • 200 g maslaca
  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 100 g mlevenog keksa

Za prvi fil:

  • 6 jaja
  • 200 g šećera u prahu
  • 180 g čokolade za kuvanje
  • 200 g maslaca
  • 200 g pečenih mlevenih lešnika

Za drugi fil:

  • 500 ml slatke pavlake

Priprema

Rernu zagrejte na 150 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca sa prstohvatom soli. Zasebno umutite maslac sa šećerom u prahu. Dodajte žumanca, jedno po jedno i otopljenu čokoladu. Onda umešajte sneg od belanaca, a zatim i mleveni keks.  Za svaku koricu stavite u pleh punih 6 kašika pa ispecite koru. Potrebno je da ih bude 4. Pecite oko 20 ak minuta, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. Ostavite kore da se prohlade. Umutite jaja sa šećerom u prahu, pa ih zakuvajte na pari. Onda dodajte polomljenu čokoladu, pa mešajte dok se ne otopi. Skinite sa ringle i ostavite da se prohladi. Sjedinite hladan fil sa umućenim maslacem, pa dodajte mlevene lešnike. Zasebno umutite slatku pavlaku. Filujte redosledom kora, čokoladni fil, slatka pavlaka, kora, fil, slatka pavlaka. Dekorišite tortu po želji.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading