ZOJA TORTA Poslastičarsko čudo zavolećete od prvog zalogaja, za prave ljubitelje čokolade
Čokoladna i raskošna poslastica raspametiće sve koji je budu probali.
Potrebno je:
Za kore:
- 7 jaja
- 200 g šećera u prahu
- 200 g maslaca
- 200 g čokolade za kuvanje
- 100 g mlevenog keksa
Za prvi fil:
- 6 jaja
- 200 g šećera u prahu
- 180 g čokolade za kuvanje
- 200 g maslaca
- 200 g pečenih mlevenih lešnika
Za drugi fil:
- 500 ml slatke pavlake
Priprema
Rernu zagrejte na 150 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca sa prstohvatom soli. Zasebno umutite maslac sa šećerom u prahu. Dodajte žumanca, jedno po jedno i otopljenu čokoladu. Onda umešajte sneg od belanaca, a zatim i mleveni keks. Za svaku koricu stavite u pleh punih 6 kašika pa ispecite koru. Potrebno je da ih bude 4. Pecite oko 20 ak minuta, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. Ostavite kore da se prohlade. Umutite jaja sa šećerom u prahu, pa ih zakuvajte na pari. Onda dodajte polomljenu čokoladu, pa mešajte dok se ne otopi. Skinite sa ringle i ostavite da se prohladi. Sjedinite hladan fil sa umućenim maslacem, pa dodajte mlevene lešnike. Zasebno umutite slatku pavlaku. Filujte redosledom kora, čokoladni fil, slatka pavlaka, kora, fil, slatka pavlaka. Dekorišite tortu po želji.
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
SLADOLED TORTA OD 3 SASTOJKA I ledi i sladi u isto vreme, a gotova za 5 minuta
Kremasta i osvežavajuća, za sve prilike.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)