PAŠA LOKUM Kremast, ukusan i osvežavajući desert sa kokosom, po starom receptu
Savršen za svečane i slavske prilike, a priprema je jednostavna.

Potrebno je:
- 1 l mleka
- 150 g šećera
- 100 g gustina
- 70 g brašna
- 30 g kakaoa
- 200 g kokosa
- 50 g maslaca
- 250 ml slatke pavlake
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte gustin, brašno, šećer, kakao, vanilin šećer i 300 ml mleka. Stavite ostatak mleka da proključa. U veliki pleh pospite kokos pa ga ravnomerno rasporedite. U provrelo mleko dodajte razmućeni gustin i zakuvajte. Kada smesa postane glatka i jednolična, skinite sa šporeta i dodajte margarin. Preko kokosa ravnomerno izlijte puding. Zatim, pustite da se prohladi na sobnoj temperaturi. Ostavite u frižideru pola sata. Zasebno umutite slatku pavlaku, pa je nanesite preko hladnog pudinga. Na kraju, secite puding na jednake trake, pa ih prepolovite. Svaku traku uvijte u sarmu pa uvaljajte u kokos. Ostavite u frižideru do služenja.
Možda vas zanima:

PAŠA LOKUM Fantazija od kolača za koju ne trebate da palite šporet
Mekan i kremast, savršen za svečanu i slavsku trpezu.

PAŠA LOKUM Turski slatkiš mekan kao duša idealan za svaku svečanost
Očaravajući slatkiš pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.

PAŠA LOKUM Očaravajuća turska poslastica u spoju sa pudingom, poćiće vam voda na usta
Sočni desert sa pudingom i kokosom nestaće sa stola odmah.

MAJIN VOĆNI PAŠA LOKUM SE TOPI U USTIMA A trešnje mu daju posebnu čar
Napravite čuveni turski desert u sočnoj varijanti sa trešnjama ili višnjama, po receptu Maje Vujčić iz Beograda.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
Komentari (0)