PAŠA LOKUM Kremast, ukusan i osvežavajući desert sa kokosom, po starom receptu

Ivana Pavlović

12:30

Sezonski recepti 0

Savršen za svečane i slavske prilike, a priprema je jednostavna.

paša lokum
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 l mleka
  • 150 g šećera
  • 100 g gustina
  • 70 g brašna
  • 30 g kakaoa
  • 200 g kokosa
  • 50 g maslaca
  • 250 ml slatke pavlake

Priprema:

U jednoj posudi pomešajte gustin, brašno, šećer, kakao, vanilin šećer i 300 ml mleka. Stavite ostatak mleka da proključa. U veliki pleh pospite kokos pa ga ravnomerno rasporedite. U provrelo mleko dodajte razmućeni gustin i zakuvajte. Kada smesa postane glatka i jednolična, skinite sa šporeta i dodajte margarin. Preko kokosa ravnomerno izlijte puding. Zatim, pustite da se prohladi na sobnoj temperaturi. Ostavite u frižideru pola sata. Zasebno umutite slatku pavlaku, pa je nanesite preko hladnog pudinga. Na kraju, secite puding na jednake trake, pa ih prepolovite. Svaku traku uvijte u sarmu pa uvaljajte u kokos. Ostavite u frižideru do služenja.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading