CRVENO SOČIVO Ukusno i zdravo jelo koje će vas dugo držati sitim
Konkretno jelo ukusa koji priča priče.

Potrebno je:
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 1 crvena paprika
- 1 tikvica
- 1 konzerva paradajz pelata
- 150 g crvenog sočiva
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika suvog biljnog začina
- 1 kašika slatke mlevene paprike
- 1 kašika kima
Priprema:
Prodinstajte iseckani crni luk na jednoj kašici maslinovog ulja. Pred kraj dodajte seckani beli luk i dinstajte još nekoliko minuta. Zatim tome dodajte i oljuštenu i izrendanu šargarepu. Poklopite, pa dodajte i seckanu papriku i tikvicu. Sve dobro promešajte, pa dinstajte još oko 20 minuta, uz povremeno mešanje. Zatim sipajte celu konzervu paradajz pelata i začinite suvim biljnim začinom, mlevenom paprikom i kimom. Poklopite i kuvajte 10 minuta. Dodajte u šerpu 150 g crvenog sočiva i 300 ml vode i kuvajte sve 20 minuta. Sklonite sočivo sa šporeta, ostavite jedno deset minuta, sipajte i služite.
Možda vas zanima:

CRVENO SOČIVO Jelo koje pomera granice dobrog ukusa, ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalno i sočno, oduševiće vas na prvi zalogaj.

CRVENO SOČIVO Aromatično jelo koje će vas dugo držati sitim, a zdravo i ukusno
Dodajte omiljeni prilog i uživajte u ukusnom obroku.

CRVENO SOČIVO SA POVRĆEM Zagrejaće vam dušu i telo, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Preukusno jelo na kašiku možete da pravite i u danima posta, a držaće vas dugo sitim.

LESKOVAČKA PLJSKAVICA Sočna, pikantna i punog ukusa, nije ni čudo što je kraljica roštilja
Služite u somunu uz prilog po želji.

POHOVANE ČOKOLADICE Brzi desert kada vam se jede nešto slatko, a nemate vremena
Prave se lako, a pojedu brzo.

NEODOLJIVI GRIZ KOLAČ SA BOROVNICAMA Uspeva i početnicima, a obara s nogu koliko je ukusan
Sočan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.

POGAČICE OD SAMO 4 SASTOJKA Biće mekane i sutradan, a pravi raj za nepca
Savršene za doručak, uz šolju jogurta.


LESKOVAČKA PLJSKAVICA Sočna, pikantna i punog ukusa, nije ni čudo što je kraljica roštilja
Služite u somunu uz prilog po želji.
Komentari (0)