SELJAČKA GIBANICA SA SIROM I KAJMAKOM Toliko je slasna da ćete je sanjati noću
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je
- pakovanje gotovih kora
- 400 g mladog sira
- 4 kašike starog kajmaka
- 5 jaja
- 2 kašike masti
- 1 šolja mleka
- pola kašičice soli
- malo ulja
- jedno žumance
Priprema:
Rernu zagrejte na 250 stepeni. U jednoj posudi pomešajte jaja, kajmak, izmrvljeni sir, mast,mleko i so. Pleh obložite pek papirom, pa u njega naizmenično ređajte kore i pripremljenu smesu. Koru premažite umućenim žumancetm.Pecite oko sat vremena, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni. Prekrijte gibanicu vlažnom krpom.
Možda vas zanima:
DOMAĆA GIBANICA Jednostavni recept za omiljenu srpsku pitu
Pravi se lako, i uspeva svima.
PITA SA SIROM Po starom teta Mirinom receptu, hrskavih kora i sočnog nadeva
Meka kao pamuk, uzećete parče više.
PITA SA SIROM BRZI GONZALES SE NE ODBIJA A ne zahteva ni truda ni vremena
Savršena za doručak ili večeru, uz jogurt ili kiselo mleko.
SOČNA GIBANICA PREPUNA JOGURTA I PAVLAKE Polovina se pojede dok je još u plehu
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)