SELJAČKA GIBANICA SA SIROM I KAJMAKOM Toliko je slasna da ćete je sanjati noću

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

gibanica sa sirom i kajmakom
Shutterstock

Potrebno je

  • pakovanje gotovih kora
  • 400 g mladog sira
  • 4 kašike starog kajmaka 
  • 5 jaja
  • 2 kašike masti
  • 1 šolja mleka
  • pola kašičice soli
  • malo ulja
  • jedno žumance

Priprema:

Rernu zagrejte na 250 stepeni. U jednoj posudi pomešajte jaja, kajmak, izmrvljeni sir, mast,mleko i so. Pleh obložite pek papirom, pa u njega naizmenično ređajte kore i pripremljenu smesu. Koru premažite umućenim žumancetm.Pecite oko sat vremena, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni. Prekrijte gibanicu vlažnom krpom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading