EMPANADE SA MESOM Slasne i drugačije, nećete moći da prestanete da ih jedete

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Služite tople, uz pavlaku.

empanade sa mesom
Shutterstock

Potrebno je:

Za testo:

  • 300 g brašna
  • 100 g hladnog putera (isečenog na kockice)
  • 1 jaje
  • 3–4 kašike hladne vode
  • 1 kašičica soli

Za fil:

  •     250 g mlevenog mesa 
  •     1 glavica crnog luka 
  •     1 čen belog luka 
  •     1/2 crvene paprike
  •     1 kuvano jaje 
  •     50 g zelenih maslina
  •     kašičica dimljene paprike ili blage ljute paprike
  •     so
  •     biber po ukusu
  •     malo ulja za prženje

Za premazivanje:

  •     1 umućeno jaje

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj velikoj posudi pomešajte brašno i so, pa dodajte hladan puter i utrljajte ga prstima dok ne dobijete mrvičastu teksturu. Dodajte jaje i hladnu vodu, pa zamesite glatko, mekano testo. Onda ga oblikujte u kuglu, obmotajte providnom folijom i ostavite bar pola sata u frižideru. U tiganju na malo ulja propržite crni i beli luk, pa dodajte crvenu papriku, mleveno meso i pržite, sve dok ne bude skroz kuvano. Posolite, pobiberite i začinite mlevenom paprikom. Dodajte seckano kuvano jaje i masline.Ostavite fil da se prohladi. Oklagijom razvucite testo na debljinu od oko 2–3 mm. Čašom vadite krugove prečnika oko 10 cm. Na sredinu svakog kruga nanesite kašiku fila. Zatim, preklopite krug da dobijete polukrug, pa ivice pritisnite viljuškom da se dobro zatvore. Poređajte empanade na pleh obložen pek papirom. Premažite ih umućenim jajetom. Pecite oko 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

 

Komentari (0)

Loading