EMPANADE SA MESOM Slasne i drugačije, nećete moći da prestanete da ih jedete
Služite tople, uz pavlaku.

Potrebno je:
Za testo:
- 300 g brašna
- 100 g hladnog putera (isečenog na kockice)
- 1 jaje
- 3–4 kašike hladne vode
- 1 kašičica soli
Za fil:
- 250 g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 1/2 crvene paprike
- 1 kuvano jaje
- 50 g zelenih maslina
- kašičica dimljene paprike ili blage ljute paprike
- so
- biber po ukusu
- malo ulja za prženje
Za premazivanje:
- 1 umućeno jaje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj velikoj posudi pomešajte brašno i so, pa dodajte hladan puter i utrljajte ga prstima dok ne dobijete mrvičastu teksturu. Dodajte jaje i hladnu vodu, pa zamesite glatko, mekano testo. Onda ga oblikujte u kuglu, obmotajte providnom folijom i ostavite bar pola sata u frižideru. U tiganju na malo ulja propržite crni i beli luk, pa dodajte crvenu papriku, mleveno meso i pržite, sve dok ne bude skroz kuvano. Posolite, pobiberite i začinite mlevenom paprikom. Dodajte seckano kuvano jaje i masline.Ostavite fil da se prohladi. Oklagijom razvucite testo na debljinu od oko 2–3 mm. Čašom vadite krugove prečnika oko 10 cm. Na sredinu svakog kruga nanesite kašiku fila. Zatim, preklopite krug da dobijete polukrug, pa ivice pritisnite viljuškom da se dobro zatvore. Poređajte empanade na pleh obložen pek papirom. Premažite ih umućenim jajetom. Pecite oko 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.

FUNGI PASTA Kremasta i slasna, jedini recept koji će vam trebati za italijanski specijalitet
Polizaćete prste koliko je ukusno.

ŠARENI RIŽOTO SA PEČURKAMA Ručak koji budi sva čula, ukućani će stajati u redu za još
Ukusan i zasitan, za ručak koji se pamti.

SLATKE PRŽENICE SA JAGODAMA Specijalitet koji se ne odbija, poćiće vam voda na usta koliko su dobre
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.

MIRISNE CIMET ROLNICE Nestaće pola pleha dok trepnete, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Najbolje služite uz kafu ili čaj.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.
Komentari (0)