EMPANADE SA MESOM Slasne i drugačije, nećete moći da prestanete da ih jedete
Služite tople, uz pavlaku.
Potrebno je:
Za testo:
- 300 g brašna
- 100 g hladnog putera (isečenog na kockice)
- 1 jaje
- 3–4 kašike hladne vode
- 1 kašičica soli
Za fil:
- 250 g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 1/2 crvene paprike
- 1 kuvano jaje
- 50 g zelenih maslina
- kašičica dimljene paprike ili blage ljute paprike
- so
- biber po ukusu
- malo ulja za prženje
Za premazivanje:
- 1 umućeno jaje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj velikoj posudi pomešajte brašno i so, pa dodajte hladan puter i utrljajte ga prstima dok ne dobijete mrvičastu teksturu. Dodajte jaje i hladnu vodu, pa zamesite glatko, mekano testo. Onda ga oblikujte u kuglu, obmotajte providnom folijom i ostavite bar pola sata u frižideru. U tiganju na malo ulja propržite crni i beli luk, pa dodajte crvenu papriku, mleveno meso i pržite, sve dok ne bude skroz kuvano. Posolite, pobiberite i začinite mlevenom paprikom. Dodajte seckano kuvano jaje i masline.Ostavite fil da se prohladi. Oklagijom razvucite testo na debljinu od oko 2–3 mm. Čašom vadite krugove prečnika oko 10 cm. Na sredinu svakog kruga nanesite kašiku fila. Zatim, preklopite krug da dobijete polukrug, pa ivice pritisnite viljuškom da se dobro zatvore. Poređajte empanade na pleh obložen pek papirom. Premažite ih umućenim jajetom. Pecite oko 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
SLADAK KUPUS SA MESOM UKUSA KOJI GOVORI VIŠE OD 1000 JEZIKA Bio je omiljeno jelo Tita i Jovanke
Ukućani će stajati u redu za još.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)