EMPANADE SA MESOM Slasne i drugačije, nećete moći da prestanete da ih jedete
Služite tople, uz pavlaku.
Potrebno je:
Za testo:
- 300 g brašna
- 100 g hladnog putera (isečenog na kockice)
- 1 jaje
- 3–4 kašike hladne vode
- 1 kašičica soli
Za fil:
- 250 g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 1/2 crvene paprike
- 1 kuvano jaje
- 50 g zelenih maslina
- kašičica dimljene paprike ili blage ljute paprike
- so
- biber po ukusu
- malo ulja za prženje
Za premazivanje:
- 1 umućeno jaje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj velikoj posudi pomešajte brašno i so, pa dodajte hladan puter i utrljajte ga prstima dok ne dobijete mrvičastu teksturu. Dodajte jaje i hladnu vodu, pa zamesite glatko, mekano testo. Onda ga oblikujte u kuglu, obmotajte providnom folijom i ostavite bar pola sata u frižideru. U tiganju na malo ulja propržite crni i beli luk, pa dodajte crvenu papriku, mleveno meso i pržite, sve dok ne bude skroz kuvano. Posolite, pobiberite i začinite mlevenom paprikom. Dodajte seckano kuvano jaje i masline.Ostavite fil da se prohladi. Oklagijom razvucite testo na debljinu od oko 2–3 mm. Čašom vadite krugove prečnika oko 10 cm. Na sredinu svakog kruga nanesite kašiku fila. Zatim, preklopite krug da dobijete polukrug, pa ivice pritisnite viljuškom da se dobro zatvore. Poređajte empanade na pleh obložen pek papirom. Premažite ih umućenim jajetom. Pecite oko 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
SLADAK KUPUS SA MESOM UKUSA KOJI GOVORI VIŠE OD 1000 JEZIKA Bio je omiljeno jelo Tita i Jovanke
Ukućani će stajati u redu za još.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)