BIFTEK VELINGTON Gurmansko meso u testu koje od 1815.godine krasi brojne svečane trpeze

Ivana Pavlović

11:30

Sezonski recepti 0

Jelo koje su 1815. godine smislili britanski kuvari, kako bi impresionirali vojvodu Velingtona.

velington biftek
Shutterstock

Potrebno je:

  • 400 g goveđeg bifteka
  • 200 g sitno seckanih pečuraka
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašika putera
  • 1/2 šolje paštete od pačije jetre
  • 4-6 kriški pršuta
  • 250 g lisnatog testa
  • 1 jaje

Priprema:

Ispecite biftek na malo ulja sa svih strana u vrućem tiganju, pa ga ostavite na stranu da se ohladi. Ispržite luk na ulju, dodajte sitno iseckane pečurke i prodinstajte sa još malo putera. Dodajte vino i kad tečnost ispari, sklonite sa vatre i ostavite da se hladi. Preko testa stavite prvo pršut, pa pečurke, a onda i meso. Lisnato testo zamotajte oko bifteka. Premažite umućenim jajetom, nožem išarajte površinu testa i pecite na 200 stepeni oko 30 minuta.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading