BRZE KIFLICE SA ŠUNKOM Svi ih obožavaju, prave se lako, a biće mekane i sutradan
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je:
Za testo:
- 170 ml mleka
- 30 g kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1,5 kašičica soli
- 50 ml ulja
- 100 ml jogurta
- 1 jaje
- 1 belance
- 600 g brašna
Dodatno:
- 300 g šunke
- 100 g putera
- 1 žumance
- susam po želji
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Zagrejte mleko da bude mlako.Onda skinite sa ringle, pa dodajte izmrvljen kvasac, kašičicu šećera i kašičicu brašna. Ostavite 20 ak minuta, da se kvasac aktivira. Sipajte nadošli kvasac u veću posudu. Dodajte ulje, jaje, belance, jogurt, so i brašno. Zamesite testo pa ga ostavite oko 40 minuta da naraste. Podelite testo na dva dela, pa svaki razvucite u što veći krug i isecite na 16 delova. Stavite na svaki po parče šunke, pa urolajte. Ređajte kiflice u pleh obložen pek papirom.Premažite umućenim žumancem, pa prelijte otopljenim puterom i pospite susamom. Pecite kiflice oko 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.
Možda vas zanima:
KIFLICE SA SLANINOM Pola pleha nestane dok pristavite kafu
Najbolje služite uz šolju jogurta.
BRZE KIFLICE SA ČOKOLADOM Mirisne, mekane, vazdušaste i slatke!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
KIFLICE SA DŽEMOM Mekane, mirisne, sočne i neodoljive, baš kao one iz bakine kuhinje!
Najbolje stavite odmah duplu meru.
KIFLICE SA MLEVENIM MESOM Mekane kao pamuk i sočne, i dupla mera će biti malo!
Najbolje služite uz jogurt.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)