NEODOLJIVE KIFLICE SA RATLUKOM Slatkiš iz bakine kuhinju koji budi nostalgiju
Mirisne i sočne, nema ko vam neće tražiti recept.
Potrebno je:
Za testo:
- 200 g masti
- 1 kašika šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- 2 dl jogurta
- 1 jaje
- 1 rendana limunova kora
- 600 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
Za punjenje:
- 200 g ratluka sa ukusom jagode
- Za posipanje:
- 200 g šećera u prahu
- 1 kesica vanilinog šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite mast, šećer i vanilin šećer, pa dodajte jaje. jogurt, prašak za pecivo, rendanu koricu limuna i brašno. Umesite, oblikujte ga u kuglu i uvijte providnom folijom. Ostavite sat vremena u zamrivaču. Podelite na 4 dela, pa svaki razvaljajte u krug i isecite na 8 trouglova. Na svaki trougao nanesite parče ratluka i uvijte u kiflicu. Ređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Na kraju ih valjajte u mešavinu prah šećera i vanilinog.
Možda vas zanima:
KIFLICE SA SLANINOM Pola pleha nestane dok pristavite kafu
Najbolje služite uz šolju jogurta.
KIFLICE SA ORASIMA I RATLUKOM Vazdušaste i mekane, i dupla mera će biti ništa
Zamirisaće cela kuća.
KIFLICE SA SIROM Kad ih jednom budete probali zaboravićete na pekaru
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
BRZE KIFLICE SA ČOKOLADOM Mirisne, mekane, vazdušaste i slatke!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)