NEODOLJIVE KIFLICE SA RATLUKOM Slatkiš iz bakine kuhinju koji budi nostalgiju
Mirisne i sočne, nema ko vam neće tražiti recept.
Potrebno je:
Za testo:
- 200 g masti
- 1 kašika šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- 2 dl jogurta
- 1 jaje
- 1 rendana limunova kora
- 600 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
Za punjenje:
- 200 g ratluka sa ukusom jagode
- Za posipanje:
- 200 g šećera u prahu
- 1 kesica vanilinog šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite mast, šećer i vanilin šećer, pa dodajte jaje. jogurt, prašak za pecivo, rendanu koricu limuna i brašno. Umesite, oblikujte ga u kuglu i uvijte providnom folijom. Ostavite sat vremena u zamrivaču. Podelite na 4 dela, pa svaki razvaljajte u krug i isecite na 8 trouglova. Na svaki trougao nanesite parče ratluka i uvijte u kiflicu. Ređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Na kraju ih valjajte u mešavinu prah šećera i vanilinog.
Možda vas zanima:
KIFLICE SA SLANINOM Pola pleha nestane dok pristavite kafu
Najbolje služite uz šolju jogurta.
KIFLICE SA ORASIMA I RATLUKOM Vazdušaste i mekane, i dupla mera će biti ništa
Zamirisaće cela kuća.
KIFLICE SA SIROM Kad ih jednom budete probali zaboravićete na pekaru
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
BRZE KIFLICE SA ČOKOLADOM Mirisne, mekane, vazdušaste i slatke!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)