ŠTRUDLA SA JABUKAMA Savršenstvo ukusa i mirisa u poslastici koja se ne odbija
Mekana i sočna, a zamirisaće cela kuća.
Potrebno je:
Za testo:
- 1 kockica kvasca
- 250 ml vode
- 250 ml mleka
- 2 kašičice soli
- 250 g putera
- 3 žumanca
- 900 g brašna
Za nadev:
- 5 jabuka
- 100 g seckanih ili mlevenih oraha
- 1 šaka brusnica
- 5 kašika šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- 1 kašičica cimeta
- 2 kašike prezli
- 1 jaje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Razmutite kvasac u toplom mleku, pa ostavite da se aktivira. Onda ga sipajte u veliku posudu, pa dodajte žumanca, otopljeni puter, so, mlaku vodu, pa postepeno sipajte brašno i zamesite mekše testo. Ostavite testo da naraste. Oljuštite jabuke i iseckajte na kockice.Onda im dodajte šećer i vanilin šećer, pa ih prodinstajte pet minuta. Zatim, skinite sa šporeta i dodajte prezle, brusnice i cimet, pa pustite da se ohladi. Oklagijom razvucite testo pa nafilujte polovinom fila i urolajte štrudlu. Premažite ih umućenim jajetom,pa lagano izbockajte viljuškom, i ostavite da odstoje oko pola sata. Pecite ih oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.Prekrijte krpom gotove štrudle, pa nakon što se prohlade, pospite ih šećerom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
NUKLEARNA ŠTRUDLA SA JABUKAMA Ovaj sastojak retko ide u pite, a očarala je sve koji su probali
Naziv je dobila zbog jednostavne pripreme, a toliko je dobra, da će vam poći voda na usta.
AUSTRIJSKA ŠTRUDLA SA JABUKAMA Mirisna poslastica u savršenom spoju testa i slatkog nadeva
Ako volite klasičnu štrudlu, ovu ćete da obožavate.
ŠTRUDLA SA BRESKVAMA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Zamiriše cela kuća dok se peče.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)