ŠTRUDLA SA JABUKAMA Savršenstvo ukusa i mirisa u poslastici koja se ne odbija
Mekana i sočna, a zamirisaće cela kuća.

Potrebno je:
Za testo:
- 1 kockica kvasca
- 250 ml vode
- 250 ml mleka
- 2 kašičice soli
- 250 g putera
- 3 žumanca
- 900 g brašna
Za nadev:
- 5 jabuka
- 100 g seckanih ili mlevenih oraha
- 1 šaka brusnica
- 5 kašika šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- 1 kašičica cimeta
- 2 kašike prezli
- 1 jaje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Razmutite kvasac u toplom mleku, pa ostavite da se aktivira. Onda ga sipajte u veliku posudu, pa dodajte žumanca, otopljeni puter, so, mlaku vodu, pa postepeno sipajte brašno i zamesite mekše testo. Ostavite testo da naraste. Oljuštite jabuke i iseckajte na kockice.Onda im dodajte šećer i vanilin šećer, pa ih prodinstajte pet minuta. Zatim, skinite sa šporeta i dodajte prezle, brusnice i cimet, pa pustite da se ohladi. Oklagijom razvucite testo pa nafilujte polovinom fila i urolajte štrudlu. Premažite ih umućenim jajetom,pa lagano izbockajte viljuškom, i ostavite da odstoje oko pola sata. Pecite ih oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.Prekrijte krpom gotove štrudle, pa nakon što se prohlade, pospite ih šećerom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:

NUKLEARNA ŠTRUDLA SA JABUKAMA Ovaj sastojak retko ide u pite, a očarala je sve koji su probali
Naziv je dobila zbog jednostavne pripreme, a toliko je dobra, da će vam poći voda na usta.

AUSTRIJSKA ŠTRUDLA SA JABUKAMA Mirisna poslastica u savršenom spoju testa i slatkog nadeva
Ako volite klasičnu štrudlu, ovu ćete da obožavate.

BEČKA ŠTRUDLA Mirisna poslastica sa jabukama oboriće s nogu sve koji je budu probali
Nema ko vam neće tražiti recept.

ŠTRUDLA SA VANILOM I MALINOM Mirisna poslastica koja budi sva čula, razgrabiće se brzinom svetlosti
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.

MIRISNE CIMET ROLNICE Nestaće pola pleha dok trepnete, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Najbolje služite uz kafu ili čaj.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.
Komentari (0)