ŠTRUDLA SA JABUKAMA Savršenstvo ukusa i mirisa u poslastici koja se ne odbija

Ivana Pavlović

11:30

Sezonski recepti 0

Mekana i sočna, a zamirisaće cela kuća.

štrudla sa jabukama
Shutterstock

Potrebno je:
Za testo:

  • 1 kockica kvasca
  • 250 ml vode
  • 250 ml mleka
  • 2 kašičice soli
  • 250 g putera
  • 3 žumanca
  • 900 g brašna

Za nadev:

  • 5 jabuka
  • 100 g seckanih ili mlevenih oraha
  • 1 šaka brusnica
  • 5 kašika šećera
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 1 kašičica cimeta
  • 2 kašike prezli
  • 1 jaje

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Razmutite kvasac u toplom mleku, pa ostavite da se aktivira. Onda ga sipajte u veliku posudu, pa dodajte žumanca, otopljeni puter, so, mlaku vodu, pa postepeno sipajte brašno i zamesite mekše testo. Ostavite testo da naraste. Oljuštite jabuke i iseckajte na kockice.Onda im dodajte šećer i vanilin šećer, pa ih prodinstajte pet minuta. Zatim, skinite sa šporeta i dodajte prezle, brusnice i cimet, pa pustite da se ohladi. Oklagijom razvucite testo pa nafilujte polovinom fila i urolajte štrudlu. Premažite ih umućenim jajetom,pa lagano izbockajte viljuškom, i ostavite da odstoje oko pola sata. Pecite ih oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.Prekrijte krpom gotove štrudle, pa nakon što se prohlade, pospite ih šećerom u prahu. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading