ŠTRUDLA SA JABUKAMA Savršenstvo ukusa i mirisa u poslastici koja se ne odbija
Mekana i sočna, a zamirisaće cela kuća.
Potrebno je:
Za testo:
- 1 kockica kvasca
- 250 ml vode
- 250 ml mleka
- 2 kašičice soli
- 250 g putera
- 3 žumanca
- 900 g brašna
Za nadev:
- 5 jabuka
- 100 g seckanih ili mlevenih oraha
- 1 šaka brusnica
- 5 kašika šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- 1 kašičica cimeta
- 2 kašike prezli
- 1 jaje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Razmutite kvasac u toplom mleku, pa ostavite da se aktivira. Onda ga sipajte u veliku posudu, pa dodajte žumanca, otopljeni puter, so, mlaku vodu, pa postepeno sipajte brašno i zamesite mekše testo. Ostavite testo da naraste. Oljuštite jabuke i iseckajte na kockice.Onda im dodajte šećer i vanilin šećer, pa ih prodinstajte pet minuta. Zatim, skinite sa šporeta i dodajte prezle, brusnice i cimet, pa pustite da se ohladi. Oklagijom razvucite testo pa nafilujte polovinom fila i urolajte štrudlu. Premažite ih umućenim jajetom,pa lagano izbockajte viljuškom, i ostavite da odstoje oko pola sata. Pecite ih oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.Prekrijte krpom gotove štrudle, pa nakon što se prohlade, pospite ih šećerom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
NUKLEARNA ŠTRUDLA SA JABUKAMA Ovaj sastojak retko ide u pite, a očarala je sve koji su probali
Naziv je dobila zbog jednostavne pripreme, a toliko je dobra, da će vam poći voda na usta.
AUSTRIJSKA ŠTRUDLA SA JABUKAMA Mirisna poslastica u savršenom spoju testa i slatkog nadeva
Ako volite klasičnu štrudlu, ovu ćete da obožavate.
ŠTRUDLA SA BRESKVAMA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Zamiriše cela kuća dok se peče.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)