BRZE KIFLICE SA SIROM Biće mekane kao duša, a ostaće sveže danima
Mekane i sočne, najbolje odmah stavite duplu meru.

Potrebno je:
- 500 g brašna
- 250 ml mleka
- 3 kašike šećera
- 1 kašika soli
- 100 ml otopljenog maslaca
- 1 kocka svežeg kvasca
- 1 jaje
Za premazivanje:
- žumance
Za punjenje:
- sir
Za posipanje:
- susam i so
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kvasac izmrvite u mleku pa dodajte šećer i dobro promešajte. Potom ostavite da nadođe. U zasebnoj posudi pomešajte ostale suve sastojke pa umešajte otopljeni maslac, jaja i kvasac. Umesite mekano testo pa ga ostavite da odmara pola sata. Na pobrašnjenoj radnoj površini premesite testo, pa ga podelite na manje delove. Rastanjite u oblik pravougaonika pa na jednu stranu stavite sir, a drugu zarežite celom širinom. Kiflicu valjajte od sira prema zarezima, pa ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Na kraju, premažite žumancetom i pospite susamom. Pecite oko 25 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:

BRZE KIFLICE SA ŠUNKOM Svi ih obožavaju, prave se lako, a biće mekane i sutradan
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

BRZE PROLEĆNE KIFLICE SA SALAMOM Slasne i ukusne, smažu se očas posla
Napravite ove ukusne kiflice po receptu Milice Spasić iz Mihajlovca kod Smedereva

DOMAĆE KIFLICE Umesite ih za doručak, a savršene su i za večeru
Mekane kao duša, a sočne, odlično se slažu sa jogurtom.

KIFLICE SA SIROM I ŠUNKOM Neodoljivo pecivo idealno za doručak ili užinu, uz jogurt ili kiselo mleko
Mekane i sočne, najbolje stavite duplu meru.

ČOKOLADNA PICA Italijanski specijalitet na sladak način, nema ko će mu odoleti
Savršena za lepo veče sa prijateljima.

ZAPEČENI SPANAĆ SA SIROM Jelo koje pomera granice dobrog ukusa
Dodajte uz meso ili prilog po želji.

ALFREDO PASTA SA PILETINOM Kremasta i sočna, ovako je prave Italijani
Svaki zalogaj je raj za nepca.

SENDVIČI MONTE KRISTO Gurmanski i slasni, držaće vas dugo sitim
Osvojiće vas od prvog zalogaja.

SLAĐINA DINASTIJA TORTA ZA SVE SVEČANE PRILIKE Glamurozna koliko i serija po kojoj je nazvana, a preukusna
Napravite ovu raskošnu poslasticu po receptu Slađane Sovilj iz Vršca
Komentari (0)