PASTIRSKA PITA RAJ ZA NEPCA Savršena za doručak ili većeru, samo dodajte šolju jogurta

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Sočna i ukusna, a priprema nije komplikovana.

pastirska pita
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • 2-3 glavice crnog luka
  • 1-2 šake graška
  • 2 čena belog luka
  • 3 kašike pasiranog paradajza
  • ulje, suvi začin, so, biber
  • 4 veća krompira
  • 150 ml mleka
  • 3 kašike kisele pavlake
  • puter
  • 100 g tvrdog sira
  • 5 tvrdo kuvanih jaja

Priprema:

Stavite krompir da se kuva. Na ulju upržite sitno naseckani crni i beli luk, pa dodajte i mleveno meso i pržite dok ne ispari tečnost. Dodajte grašak, suvi začin, so, biber i pasirani paradajz. Mešajte da se sve sjedini i sklonite s vatre. Skuvani krompir dobro izgnječite, dodajte mleko, malo putera, pavlaku, suvi začin i so po ukusu. Na dnu vatrostalne posude ređajte fil od mesa, pa pire, preko pirea utisnite polovine kuvanih jaja i odozgo narendajte sir. Pecite oko 15 minuta na 180 stepeni. Pitu služite toplu uz sezonsku salatu ili kiselu pavlaku.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading