JOGURT KIFLICE ZA SAVRŠENO JUTRO Biće mekane i sočne, a ostaće sveže i sutradan
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.
Potrebno je:
- 200 ml mleka
- 1 kašičica šećera
- 25 g svežeg kvasca
- 200 ml jogurta
- 50 ml ulja
- 1 jaje
- 1 belance
- 1 kašičica soli
- 700 g brašna
- 300 g sira
- 1 žumance
- 1 kašika ulja
- 1 kašika mleka
- pola kašičice soli
- susam
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Razmutite kvasac sa šećerom u mlakom mleku, pa ostavite da se aktivira. U jednoj posudi pomešajte jaje, belance, jogurt,ulje, kašičicu soli i mleko sa kvascem. Onda dodajte brašno, pa zamesite testo,izraditi i ostaviti da naraste.Onda premesite na pobrašnjenoj radnoj površini, pa podelite na manje kuglice.Razvaljajte svaku kuglicu u elipsast krug, pa trećinu kruga izrežite, ali ne do kraja.Nanesite malo sitnog sira pa uvijte kiflicu. Prebacite na pleh obložen pek papirom.U jednoj posudi umutite žumance, kašiku ulja i kašiku mleka, pa time premažite kiflice, pospite semenkama susama i ostaviti da odstoje još 20 minuta. Pecite kiflice 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
KIFLICE SA SLANINOM Pola pleha nestane dok pristavite kafu
Najbolje služite uz šolju jogurta.
KIFLICE SA SIROM Kad ih jednom budete probali zaboravićete na pekaru
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
BRZE KIFLICE SA ČOKOLADOM Mirisne, mekane, vazdušaste i slatke!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
KIFLICE SA DŽEMOM Mekane, mirisne, sočne i neodoljive, baš kao one iz bakine kuhinje!
Najbolje stavite odmah duplu meru.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)