ČOKOLADNE KOCKE Nema paljenja šporeta, a ukusan kao da ste se trudili satima
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
Potrebno je:
Za biskvit:
- 6 jaja
- 6 kašika smeđeg šećera
- 4 kašike brašna
- 2 kašike kakaoa
- 1 prašak za pecivo
- 100 g tamne čokolade
- 3 kašike mleka
Za krem:
- 1/2 l mleka
- 7 kašika brašna
- 150 g smeđeg šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- 150 g putera
- 1/2 kg jagoda
Za ganaš:
- 4 dl slatke pavlake
- 200 g tamne čokolade
Priprema:
Izmiksajte žumanca. Dodajte brašno, kakao, rastopljenu čokoladu i mleko i na kraju umućen šne od belanaca. Ispečeni biskvit prerežite napola da biste dobili dve kore. Za krem: 2 dl mleka, pa pomešajte sa smeđim šećerom i brašnom. Ostatak mleka skuvajte, i polako ulijte smesu sa brašnom i smeđim šećerom. U ohlađeni krem umešati prethodno izmućen puter. Jagode sitno naseckajte. Za ganaš zagrejte pavlaku, dodajte čokoladu. Prvu koru biskvita premažite polovinom kreme, složite preko nje jagode, potom jagode prekrijte ostatkom krema, pa poklopite drugom korom biskvita. Sve zajedno prelijte tekućim čokoladnim ganaš kremom. Kolač ohladite na sobnoj temperaturi, a potom u frižideru.
Možda vas zanima:
BRZI KOLAČ SA CIMETOM SAVRŠEN ZA HLADNE DANE A pravi se maltene sam
Zamiriše cela kuća dok se peče, a super ide uz čaj ili kafu.
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNO MEDENO SRCE Ovo je najsočniji kolač koji ste ikada probali, a gotov je za pola sata
Ako postite, a jede vam se nešto slatko, evo savršenog kolača koji se brzo pravi, a ukus mu je savršen.
KOH SA MLEVENIM KEKSOM MILUJE NEPCA A savršen za iznenadne goste
Sočan i sladak, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)