RUM KOLAČ Jednostavni desert skupog ukusa koji miriše na ljubav
Savršeno ide uz šoljicu kafe.
Potrebno je:
- 1 kg krompira
- 250 g mlevenog keksa
- 250 g mlevenih oraha
- 250 g šećera u prahu
- 50 g kakao praha
- 200 g čokolade
- 250 ml slatke pavlake
- 2 supene kašike ruma
Priprema:
Oljuštite krompir pa ga isecite na kocke i stavite da se kuva. Procedite gotov krompir, ispasirajte ga i ostavite da se hladi. Margarin umutite sa šećerom u prahu pa dodajte mleveni keks, kakao prah, ispasirani krompir i mlevene orahe. Sve zajedno dobro sjedinite. Rastopite u posudi 100 grama čokolade, pa je vruću dodajte smesi, sipajte rum i još jednom sve dobro sjedinite. Smesu za tortu prebacite u kalup i ostavite je u frižideru. Kada se ohladi i stegne, pripremite glazuru. Umutite slatku pavlaku da dobijete šlag, pa joj dodajte 100 grama rastopljene čokolade i sve dobro izmešajte. Celu smesu prelijte preko kolača. Ostavite tortu sat vremena u frižideru.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVI RUM KOLAČ Pravi se lako, a pojede brzo, nema ko će mu odoleti
Fenomenalan i sladak, bićete oduševljeni.
RUM KOLAČ Sočan kolač mekan kao duša, ukusa koji priča priče
Neodoljiv desert jednostavne pripreme.
RUM KOLAČ Brzinski desert koji se ne peče, a mekan kao duša, savršen za hladne dane
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
RUM KOLAČ TERA VODU NA USTA A pravi se lako i gotov dok pristavite kafu
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)