GURMANSKI GULAŠ SA NJOKAMA Jelo na kašiku koje osvaja od prvog zalogaja

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Gulaš služite uz njoke.

gulaš sa njokama
Printscreen

Potrebno je:
Za njoke:

  • 1 kg krompira
  • 250 g ostrog brasna
  • 1 jaje
  • malo soli
  • voda za kuvanje

Za gulaš:

  • 1 glavica crnog luka
  • 500 g junetine
  • 1 šargarepa
  • 1 dl belog vina
  • 1 dl kuvanog paradajza 
  • 1 sveža paprika
  • suvi biljni začin
  • origano
  • beli luk
  • malo brašna
  • malo ulja

Priprema

Skuvajte krompir u ljusci, pa ga oljuštite i ispasirajte kao pire. Dodajte brašnp, jaje, so i vodu, pa zamesite testo.Kašikom spuštajte njoke u šerpu sa ključalom vodom i kuvajte, sve dok ne isplivaju na površini.U tiganju na ulju prodinstajte luk, sečeno meso ,šargarepu, sečenu papriku i paradajz. Prelijte vinom i dinstajte sve dok meso ne omekša. Dolijte vode po potrebi. Začinite, pa dodajte paradajz sok i malo brašna.Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading