GURMANSKI GULAŠ SA NJOKAMA Jelo na kašiku koje osvaja od prvog zalogaja
Gulaš služite uz njoke.
Potrebno je:
Za njoke:
- 1 kg krompira
- 250 g ostrog brasna
- 1 jaje
- malo soli
- voda za kuvanje
Za gulaš:
- 1 glavica crnog luka
- 500 g junetine
- 1 šargarepa
- 1 dl belog vina
- 1 dl kuvanog paradajza
- 1 sveža paprika
- suvi biljni začin
- origano
- beli luk
- malo brašna
- malo ulja
Priprema
Skuvajte krompir u ljusci, pa ga oljuštite i ispasirajte kao pire. Dodajte brašnp, jaje, so i vodu, pa zamesite testo.Kašikom spuštajte njoke u šerpu sa ključalom vodom i kuvajte, sve dok ne isplivaju na površini.U tiganju na ulju prodinstajte luk, sečeno meso ,šargarepu, sečenu papriku i paradajz. Prelijte vinom i dinstajte sve dok meso ne omekša. Dolijte vode po potrebi. Začinite, pa dodajte paradajz sok i malo brašna.Prijatno!
Možda vas zanima:
GOVEĐI GULAŠ KAO IZ RESTORANA Meso će biti mekano i sočno, a ne žilavo
Ukusno i zasitno jelo, za ručak koji se pamti.
SVINJSKI GULAŠ OSVAJA OD PRVOG ZALOGAJA Jelo koje će cela porodica obožavati
Najbolje služite topao uz testeninu.
GULAŠ SA PIVOM Sočni specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa, za ručak koji se pamti
Služite uz prilog po želji.
JUNEĆI GULAŠ PO KAFANSKOM RECEPTU Ova dva sastojka mu daju potpuni šmek, bićete iznenađeni koji su
Dva potpuno neočekivana sastojka dodaju na ukusu, nema ko vam neće tražiti recept.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)