GURMANSKI GULAŠ SA NJOKAMA Jelo na kašiku koje osvaja od prvog zalogaja
Gulaš služite uz njoke.

Potrebno je:
Za njoke:
- 1 kg krompira
- 250 g ostrog brasna
- 1 jaje
- malo soli
- voda za kuvanje
Za gulaš:
- 1 glavica crnog luka
- 500 g junetine
- 1 šargarepa
- 1 dl belog vina
- 1 dl kuvanog paradajza
- 1 sveža paprika
- suvi biljni začin
- origano
- beli luk
- malo brašna
- malo ulja
Priprema
Skuvajte krompir u ljusci, pa ga oljuštite i ispasirajte kao pire. Dodajte brašnp, jaje, so i vodu, pa zamesite testo.Kašikom spuštajte njoke u šerpu sa ključalom vodom i kuvajte, sve dok ne isplivaju na površini.U tiganju na ulju prodinstajte luk, sečeno meso ,šargarepu, sečenu papriku i paradajz. Prelijte vinom i dinstajte sve dok meso ne omekša. Dolijte vode po potrebi. Začinite, pa dodajte paradajz sok i malo brašna.Prijatno!
Možda vas zanima:

JUNEĆI GULAŠ PO KAFANSKOM RECEPTU Ova dva sastojka mu daju potpuni šmek, bićete iznenađeni koji su
Dva potpuno neočekivana sastojka dodaju na ukusu, nema ko vam neće tražiti recept.

SOČNI GULAŠ SA PIVOM Jelo za gurmane i one izbirljive ukusa koji se ne zaboravlja
Sočan i slasan, pravićete stalno.

JUNEĆI GULAŠ U CRNOM VINU Gurmanski specijalitet za one izbirljive
Sočan i drugačiji, prste da poližete.

LOVAČKI GULAŠ Aromatični specijalitet od mesa u pravoj eksploziji ukusa
Najbolje služite uz domaće njoke ili pire krompir.

MIRISNE CIMET ROLNICE Nestaće pola pleha dok trepnete, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Najbolje služite uz kafu ili čaj.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.
Komentari (0)