GURMANSKI GULAŠ SA NJOKAMA Jelo na kašiku koje osvaja od prvog zalogaja
Gulaš služite uz njoke.
Potrebno je:
Za njoke:
- 1 kg krompira
- 250 g ostrog brasna
- 1 jaje
- malo soli
- voda za kuvanje
Za gulaš:
- 1 glavica crnog luka
- 500 g junetine
- 1 šargarepa
- 1 dl belog vina
- 1 dl kuvanog paradajza
- 1 sveža paprika
- suvi biljni začin
- origano
- beli luk
- malo brašna
- malo ulja
Priprema
Skuvajte krompir u ljusci, pa ga oljuštite i ispasirajte kao pire. Dodajte brašnp, jaje, so i vodu, pa zamesite testo.Kašikom spuštajte njoke u šerpu sa ključalom vodom i kuvajte, sve dok ne isplivaju na površini.U tiganju na ulju prodinstajte luk, sečeno meso ,šargarepu, sečenu papriku i paradajz. Prelijte vinom i dinstajte sve dok meso ne omekša. Dolijte vode po potrebi. Začinite, pa dodajte paradajz sok i malo brašna.Prijatno!
Možda vas zanima:
GOVEĐI GULAŠ KAO IZ RESTORANA Meso će biti mekano i sočno, a ne žilavo
Ukusno i zasitno jelo, za ručak koji se pamti.
SVINJSKI GULAŠ OSVAJA OD PRVOG ZALOGAJA Jelo koje će cela porodica obožavati
Najbolje služite topao uz testeninu.
GULAŠ SA PIVOM Sočni specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa, za ručak koji se pamti
Služite uz prilog po želji.
JUNEĆI GULAŠ PO KAFANSKOM RECEPTU Ova dva sastojka mu daju potpuni šmek, bićete iznenađeni koji su
Dva potpuno neočekivana sastojka dodaju na ukusu, nema ko vam neće tražiti recept.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)