PIKANTNA REBARCA Gurmansko jelo za one izbirljive, meso se lepi za prste

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Ako volite dobro začinjena jela, ova rebarca ćete obožavati,.

pikantna rebarca
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kg svinjskih rebara
  • 2 kašike dimljene paprike
  • 1 kašičica čili praha
  • 3 kašike kečapa
  • 1 kašika meda
  • 2 čena belog luka (sitno iseckana)
  • so, biber po ukusu
  • 2 kašike ulja

Priprema:

Rebarca operite i posušite. U činiji pomešajte kečap, med, beli luk, dimljenu papriku, čili, ulje, so i biber. Utrljajte marinadu u rebarca i ostavite ih da odstoje najmanje 2 sata, idealno preko noći. Pecite ih na srednje jakoj vatri na roštilju, povremeno okrećući i premazujući ostatkom marinade, dok ne dobiju tamnu koricu i ne omekšaju.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading