PIKANTNA REBARCA Gurmansko jelo za one izbirljive, meso se lepi za prste
Ako volite dobro začinjena jela, ova rebarca ćete obožavati,.

Potrebno je:
- 1 kg svinjskih rebara
- 2 kašike dimljene paprike
- 1 kašičica čili praha
- 3 kašike kečapa
- 1 kašika meda
- 2 čena belog luka (sitno iseckana)
- so, biber po ukusu
- 2 kašike ulja
Priprema:
Rebarca operite i posušite. U činiji pomešajte kečap, med, beli luk, dimljenu papriku, čili, ulje, so i biber. Utrljajte marinadu u rebarca i ostavite ih da odstoje najmanje 2 sata, idealno preko noći. Pecite ih na srednje jakoj vatri na roštilju, povremeno okrećući i premazujući ostatkom marinade, dok ne dobiju tamnu koricu i ne omekšaju.
Možda vas zanima:

JAGNJETINA NA ZLATIBORSKI NAČIN Sa kajmakom, a meso se lepi za prste, nema joj ravne
Slasna i sočna, nema ko vam neće tražiti recept.

JAGNJEĆE PEČENJE SA KROMPIROM Rapsodija ukusa u jelu koje se ne zaboravlja
Raspametiće sve gurmane i one izbirljive.

BATACI U PARADAJZ SOSU Ručak gotov očas posla koji će porodica obožavati, u savršenom spoju ukusa
Sočni i slasni, a meso se lepi za prste.

ROLOVANO MESO SA SPANAĆEM Ručak koji će celu porodicu ostaviti bez daha, po receptu bez premca
Specijalitet od mesa i spanaća, za ručak koji se pamti.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
Komentari (0)