PIKANTNA REBARCA Gurmansko jelo za one izbirljive, meso se lepi za prste
Ako volite dobro začinjena jela, ova rebarca ćete obožavati,.
Potrebno je:
- 1 kg svinjskih rebara
- 2 kašike dimljene paprike
- 1 kašičica čili praha
- 3 kašike kečapa
- 1 kašika meda
- 2 čena belog luka (sitno iseckana)
- so, biber po ukusu
- 2 kašike ulja
Priprema:
Rebarca operite i posušite. U činiji pomešajte kečap, med, beli luk, dimljenu papriku, čili, ulje, so i biber. Utrljajte marinadu u rebarca i ostavite ih da odstoje najmanje 2 sata, idealno preko noći. Pecite ih na srednje jakoj vatri na roštilju, povremeno okrećući i premazujući ostatkom marinade, dok ne dobiju tamnu koricu i ne omekšaju.
Možda vas zanima:
SOČNE KRMENADLE U JOGURT SOSU Svaki zalogaj je raj za nepca
Ručak ukusa za čistu desetku.
KRALJEVSKE ŠNICLE KAO ONE IZ ELITNIH RESTORANA Jednostavne, sočne i savršene
Ručak u kome će uživati cela porodica.
KEBAB IZ RERNE RASPAMETIO DOMAĆICE NA MREŽAMA Sve dele recept
Pravi se lako, a osvaja ukusom.
ČAČANSKI LONAC OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Neće mu odoleti ni najveći gurmani
Prepun različitih vrsta mesa, za ručak koji se pamti.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)