DOMAĆA GURMANSKA PLJESKAVICA Po mnogima najbolje jelo sa roštilja, biće bolja od one kafanske
Služite uz lepinju, seckan luk i kajmak.

Potrebno je:
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 80 g kačkavalja
- 50 g slanine
- 1 crni luk
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica ljute paprike u prahu
- so i biber po želji
- ulje
Priprema:
U jednoj velikoj posudi pomešajte mleveno meso, sitno naseckani luk, beli luk, slaninu, sir i začine. Promešajte dobro. Prekrijte plastičnom folijom i ostavite dva do tri sata u frižideru. Nauljenim rukama oblikujte pljeskavice. Pecite 10 ak minuta sa svake strane. Prijatno!
Možda vas zanima:

JAGNJETINA NA ZLATIBORSKI NAČIN Sa kajmakom, a meso se lepi za prste, nema joj ravne
Slasna i sočna, nema ko vam neće tražiti recept.

ROLOVANO MESO SA SPANAĆEM Ručak koji će celu porodicu ostaviti bez daha, po receptu bez premca
Specijalitet od mesa i spanaća, za ručak koji se pamti.

SVINJSKI KARE OD SENFA I LUKA Ručak koji će porodica obožavati, svaki zalogaj je raj za nepca
Savršenog ukusa, ukućani će stajati u redu za još.

PEČENA PRASETINA IZ RERNE Biće sočna i mekana, a korica hrskava, tajna je u ovome
Služite uz prilog po želji.

MIRISNE CIMET ROLNICE Nestaće pola pleha dok trepnete, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Najbolje služite uz kafu ili čaj.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.
Komentari (0)