DOMAĆA GURMANSKA PLJESKAVICA Po mnogima najbolje jelo sa roštilja, biće bolja od one kafanske

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Služite uz lepinju, seckan luk i kajmak.

gurmanska pljeskavica
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • 80 g kačkavalja
  • 50 g slanine
  • 1 crni luk
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašičica ljute paprike u prahu
  • so i biber po želji
  • ulje

Priprema:

U jednoj velikoj posudi pomešajte mleveno meso, sitno naseckani luk, beli luk, slaninu, sir i začine. Promešajte dobro. Prekrijte plastičnom folijom i ostavite dva do tri sata u frižideru. Nauljenim rukama oblikujte pljeskavice. Pecite 10 ak minuta sa svake strane. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading