PLJESKAVICE NA VODI Jedini recept koji će vam ikada trebati, za dane najstrožeg posta
Posne i slasne, pravićete stalno.

Potrebno je:
- 1 crni luk
- 150 g ječmenih pahuljica
- 150 g raženih pahuljica
- 200 g ovsenih pahuljica
- 1 kocka za supu od povrća
- 3-4 čena belog luka
- 400 ml vode
- 1 kašičica mlevene paprike
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Propržite sitno seckan crni luk u tiganju na vodi, pa dodajte beli luk i sve pahuljice. Sipajte vodu i kocku za supu, pa začinite i kuvajte dok pahuljice ne omekšaju. Stavite u blender i dobro izblendajte. Rukom oblikujte pljeskavice, pa ređajte na pleh obložen pek papirom. Pokrijte alu folijom. Pecite 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Skinite foliju, pa prelijte vodom pljeskavice i pecite još 10 minuta.
Možda vas zanima:

SOJA BURGER PO RECEPTU ZA ČISTU DESETKU Zaboravićete da nedostaje meso
Sočan i slasan, samo dodajte prilog po želji.

PLJESKAVICE OD POVRĆA Posne i slasne, zaboravićete da nedostaje meso
Prave se lako, a osvajaju od prvog zalogaja.

POSNE PLJESKAVICE OD PATLIDŽANA I TIKVICA Pravi raj za nepca, zaboravićete da nedostaje meso
Priprema nije komplikovana, a ukus je neverovatan.

POSNE PLJESKAVICE Toliko su dobre da nećete primetiti da nedostaje meso
Sočne i mekane, prste da poližete.

MIRISNE CIMET ROLNICE Nestaće pola pleha dok trepnete, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Najbolje služite uz kafu ili čaj.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.
Komentari (0)