NEODOLJIVI GRIZ KOLAČ SA BOROVNICAMA Uspeva i početnicima, a obara s nogu koliko je ukusan
Sočan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.

Potrebno je:
- 200 g griza
- 200 g šećera
- 200 ml jogurta
- 100 ml ulja
- 3 velika jaja
- 1 kašičica vanilinog šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
- 150 g borovnica
- šećer u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni.U velikoj posudi pomešajte griz, šećer, jogurt, ulje i vanilin šećer. Promešajte dobro da se sastojci sjedine. Dodajte prašak za pecivo pa zajedno sjedinite. Zasebno umutite jaja u posebnoj posudi, pa ih dodajte smesi od griza. Lagano dodajte borovnice u smesu. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite kolač 30 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.Čačkalicom proverite da li je kolač pečen. Prohlađen kolač pospite šećerom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:

ORAH KOLAČ Starinski desert od jednostavnih sastojaka koji oduševljava svojim bogatim ukusom
Savršen za svečanu i slavsku trpezu, dobićete brojne pohvale.

NEODOLJIVI TART S JAGODAMA Pomera granice dobrog ukusa, neće mu odoleti ni oni na dijeti
Sočan i kremast, za pravi uživanje.

STARINSKI KOLAČ SA ORASIMA I JABUKAMA Desert kakve su pravile naše bake, od jeftinih sastojaka, a skupog ukusa
Fenomenalan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.

MEDENO SRCE Jednostavni kolač savršen za dane posta koji budi sva čula
Sočan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
Komentari (0)