KARI PILETINA SA PAVLAKOM Specijalitet koji će porodica obožavati, neprevaziđenog ukusa
Sočno jelo raspametiće i one izbirljive.
Potrebno je:
- 50 g pilećeg belog mesa
- 2 kašike ulja
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica rendanog đumbira
- 1,5 kašičica karija u prahu
- 200 ml pavlaka za kuvanje
- 100 ml paradajz pirea
- so
- biber po ukusu
- prstohvat čilija
- svež peršun
Priprema:
Propržite luk na zagrejanom puteru u tiganju dok ne postane staklast. Onda dodajte beli luk i đumbir, pa pržite još 2 minuta. Pržite kockice piletine dok ne dobiju zlatnu boju. Dodajte kari prah. Onda umešajte paradajz pire, promešajte i kuvajte 5 minuta da se sos zgusne. Zatim sipajte pavlaku za kuvanje, posolite i pobiberite. Po dodajte i malo čilija. Smanjite temperaturu i krčkajte još 15 minuta. Na kraju, pospite svežim peršunom.
Možda vas zanima:
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
SLADAK KUPUS SA MESOM UKUSA KOJI GOVORI VIŠE OD 1000 JEZIKA Bio je omiljeno jelo Tita i Jovanke
Ukućani će stajati u redu za još.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)