KARI PILETINA SA PAVLAKOM Specijalitet koji će porodica obožavati, neprevaziđenog ukusa
Sočno jelo raspametiće i one izbirljive.

Potrebno je:
- 50 g pilećeg belog mesa
- 2 kašike ulja
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica rendanog đumbira
- 1,5 kašičica karija u prahu
- 200 ml pavlaka za kuvanje
- 100 ml paradajz pirea
- so
- biber po ukusu
- prstohvat čilija
- svež peršun
Priprema:
Propržite luk na zagrejanom puteru u tiganju dok ne postane staklast. Onda dodajte beli luk i đumbir, pa pržite još 2 minuta. Pržite kockice piletine dok ne dobiju zlatnu boju. Dodajte kari prah. Onda umešajte paradajz pire, promešajte i kuvajte 5 minuta da se sos zgusne. Zatim sipajte pavlaku za kuvanje, posolite i pobiberite. Po dodajte i malo čilija. Smanjite temperaturu i krčkajte još 15 minuta. Na kraju, pospite svežim peršunom.
Možda vas zanima:

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.

FUNGI PASTA Kremasta i slasna, jedini recept koji će vam trebati za italijanski specijalitet
Polizaćete prste koliko je ukusno.

ŠARENI RIŽOTO SA PEČURKAMA Ručak koji budi sva čula, ukućani će stajati u redu za još
Ukusan i zasitan, za ručak koji se pamti.

SLATKE PRŽENICE SA JAGODAMA Specijalitet koji se ne odbija, poćiće vam voda na usta koliko su dobre
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
Komentari (0)