KARI PILETINA SA PAVLAKOM Specijalitet koji će porodica obožavati, neprevaziđenog ukusa

Ivana Pavlović

12:30

Sezonski recepti 0

Sočno jelo raspametiće i one izbirljive.

piletina sa karijem
Shutterstock

Potrebno je:

  • 50 g pilećeg belog mesa
  • 2 kašike ulja
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica rendanog đumbira
  • 1,5 kašičica karija u prahu
  • 200 ml pavlaka za kuvanje
  • 100 ml paradajz pirea
  • so
  • biber po ukusu
  • prstohvat čilija
  • svež peršun 

Priprema:

Propržite luk na zagrejanom puteru u tiganju dok ne postane staklast. Onda dodajte beli luk i đumbir, pa pržite još 2 minuta. Pržite kockice piletine dok ne dobiju zlatnu boju. Dodajte kari prah. Onda umešajte paradajz pire, promešajte i kuvajte 5 minuta da se sos zgusne. Zatim sipajte pavlaku za kuvanje, posolite i pobiberite. Po dodajte i malo čilija. Smanjite temperaturu i krčkajte još 15 minuta. Na kraju, pospite svežim peršunom.

Komentari (0)

Loading