ZAPEČENA PILETINA SA KAČKAVALJEM Specijalitet zbog kog će ukućani stajati u redu za još

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Kremasto i ukusno jelo držaće vas dugo sitim.

zapečena piletina sa kačkavaljem
Shutterstock

Potrebno je:

  • 400 g pilećeg mesa
  • 3 kašike brašna
  • 1 kašika susama
  • so
  • biber
  • 30 g maslaca
  • malo maslinovog ulja
  • 150 ml mleka
  • 50 g kačkavalja
  • suvi biljni začin
  • peršun


Priprema:

Isecite pileće meso na manje kocke, pa pomešajte suvi biljni začin, biber, brašno i susam.Maslac i ulje zagrejte na tiganju, pa na tome propržite piletinu, uz neprestano mešanje. Onda dodajte mleko i peršun, pa pustite par minuta da se kuva. Umešajte rendani sir, pa kada se otopi skinite sa šporeta. 

Komentari (0)

Loading