KARAĐORĐEVA ŠNICLA Srpski klasik po originalnom kafanskom receptu, prste da poližete
Sočna i slasna, za ručak koji se pamti.

Potrebno je:
- 4 svinjske šnicle
- 200 g kajmaka
- so
- biber
- senf
- brašno
- 2 jaja
- prezle
- ulje za prženje
- limun za dekoraciju
Priprema:
Čekićem dobro izlupajte šnicle, pa ih posolite i pobiberite. Premažite tanko senfom. Nanesite dve kašike kajmaka na sredinu svake šnicle. Urolajte pažljivo, a uvucite krajeve. Valjajte svaku rolnu u brašno, pa umućena jaja, pa u prezle.Pržite u dubokom ulju na srednje jakoj vatri dok ne porumene sa svih strana. Na kraju, vadite na ubrus da se ocede od viška ulja.
Možda vas zanima:

KARAĐORĐEVA ŠNICLA Savršen spoj mesa, kajmaka i tartar sosa, po pravom kafanskom receptu
Karađorđevu šniclu osmislio je Milovan Mića Stojanović, Titov kuvar.

KARAĐORĐEVA ŠNICLA Po originalnom kafanskom receptu, klasik bez premca od 1956. godine
1956.godine kuvar Milovan Mića Stojanović napravio je Karađorđevu šniclu.

KARAĐORĐEVA ŠNICLA Najpoznatije srpsko jelo po starom kafanskom receptu
Nastala je 1956 godine a napravio je čuveni kuvar Milovan Mića Stojanović.

SLATKE PRŽENICE SA JAGODAMA Specijalitet koji se ne odbija, poćiće vam voda na usta koliko su dobre
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.

SAVIJAČICE Ponos Banata, prave se lako, preukusne, a super i vruće i kada se ohlade
Pošto se ne koristi kvasac, nema čekanja da naraste testo.

SLATKE PRŽENICE SA JAGODAMA Specijalitet koji se ne odbija, poćiće vam voda na usta koliko su dobre
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.

KROMPIR ZAPEČEN SA SIROM Brzinska večera koju će ukućani obožavati, a pravi se nikad lakše
Samo dodajte sos ili prilog po želji.

BRZI BAKIN KOLAČ OD SAMO 3 SASTOJKA Ne treba vam mleko, a mekan kao duša, za bilo koje doba dana
Pravi se brzo i lako, a pojede odmah.

GRČKA SALATA Donosimo vam originalni recept, imaćete osećaj kao da ste na moru
Osvežavajuća i zasitna, krepi organizam u trenu.
Komentari (0)