KARAĐORĐEVA ŠNICLA Srpski klasik po originalnom kafanskom receptu, prste da poližete

Ivana Pavlović

13:30

Sezonski recepti 0

Sočna i slasna, za ručak koji se pamti.

karađorđeva šnicla
Shutterstock

Potrebno je:

  • 4 svinjske šnicle
  • 200 g kajmaka
  • so
  • biber
  • senf
  • brašno 
  • 2 jaja 
  • prezle 
  • ulje za prženje
  • limun za dekoraciju

Priprema:

Čekićem dobro izlupajte šnicle, pa ih posolite i pobiberite. Premažite tanko senfom. Nanesite dve kašike kajmaka na sredinu svake šnicle. Urolajte pažljivo, a uvucite krajeve. Valjajte svaku rolnu u brašno, pa umućena jaja, pa u prezle.Pržite u dubokom ulju na srednje jakoj vatri dok ne porumene sa svih strana. Na kraju, vadite na ubrus da se ocede od viška ulja.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading