NEOBIČNA PANJ TORTA Dekorativna poslastica ukrasiće svaku važnu priliku, a nikad kremastija
Savršena za sve svečane prilike.
Potrebno je:
Za koru:
- 9 belanaca
- 220 g šećera
- 3 kašike prezli
- 3 kašike brašna
- 3 kašike prvog fila
- pola l mleka
Za prvi fil:
- 200 ml vode
- 200 g šećera
- 100 g kakaoa
- 100 g čokolade
Za drugi fil:
- pola l mleka
- 7 kašika šećera
- 9 žumanaca
- 3 kašike brašna
- 3 kašike gustina pomešanog sa vodom
- ostatak prvog fila
- 1 margarin
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kuvajte vodu, šećer, kakao i čokoladu 5 minuta na tihoj vatri, odnosno dok se ne zgusne, da dobijete prvi fil. U jednoj posudi umutite belanca, dodajte šećer i mutite dok se ne istopi. Umešajte prezle, brašno i 3 kašike prvog fila. Peći u podmazanom plehu od rerne oko 20 minuta na 180 stepeni. U šerpi prokuvajte mleko sa šećerom, pa dodajte umućena žumanca, brašno i gustin. Mešajte dok se ne zgusne na tihoj vatri. Dodajte prvi fil i pustite da se ohladi, pa pomešajte sa umućenim margarinom. Patišpanj prelijte vrelim mlekom i isecite 1/4 kore. Ostavite sa strane. Ostatak kore premažite filom i uvijte u rolat. 1/4 patišpanja takođe premazati filom, uvijte u rolat i jednu stranu isecite ukoso. Ostatkom fila premažite rolat odozgo. Stavite rolat na poslužavnik pa manji pored njega sa strane ili preko, tako da oblikuje panj. Viljuškom napraviti šare da izgledaju kao kora drveta.
Možda vas zanima:
PANJ TORTA Dekorativna poslastica skupog ukusa koju će zbog izgleda obožavati najmlađi
Ukrasiće svaki važni događaj, a nema ko će da ostane na samo 1 parčetu.
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)