VRANJANSKI PROPEĆ SA SPANAĆEM Pita koja osvaja od prvog zalogaja, po receptu iz starog rokovnika
Sočna pita najbolje ide uz jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je:
- 600 g brašna
- 1 kašika suvog kvasca
- 1 kašičica šećera
- 3 dl mlake vode
- so po ukusu
- 100 g masti
- 4 jaja
- 300 g kuvanog spanaća
- 200 g kravljeg sira
Priprema:
U manju posudu stavite suvi kvasac, 1 dl mlake vode, šećera i 3 kašičice brašna, pa ostavite da kvasac naraste. U 600 g brašna dodajte so i narasli kvasac, 2 dl vode, pa umesite glatko testo srednje tvrdoće. Testo podelite na 7 loptica i dobro umesite. Loptice od testa razvaljajte na korice veličinu manjeg tanjira. Svaku koru premažite vrućom rastopljenom mašću I ređajte jednu na drugu. Poslednju koru ne premazujete. Naslagano testo oklagijom rastanjite u jednu koru veću od tepsije u kojoj ćete peći pitu. Izbockajte viljuškom, poprskajte mašću i rasporedite fil od spanaća. Krajeve testa koji vire iz pleha prebacite preko fila, pa ih premažite umućenim žumancetom. Pecite na 220 stepeni desetak minuta, pa snizite temperature na 200 stepeni, pa pecite još 30 minuta. Pečenu pitu poprskajte vodom, pokrijte krpom i ostaviti da se prohladi dvadesetak minuta.
Možda vas zanima:
PITA SA SPANAĆEM OD GOTOVIH KORA Savršena vruća ,a biće super i kada se ohladi
Poćiće vam voda na usta koliko je ukusna.
GURMANSKA SVEČANA PITA Sa spanaćem, lukom i kačkavaljem, nema ko će joj odoleti
Sočna i slasna, ukusa koji priča priče.
PITA SA SPANAĆEM I SIROM Sočna i slasna, uzećete parče više
Najbolje služite uz jogurt ili prilog po želji.
PITA SA SIROM BOLJA OD BUREKA Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Mirisna i sočna, po ukusu joj nema ravne.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)