BRUSKETI NA DOMAĆI NAČIN Klasik italijanske kuhinje koji pomera granice dobrog ukusa
Hrskavi i slasni, prste da poližete.

Potrebno je:
- 1 ćabata
- 3 čena belog luka
- 250 g mini-paradajza (po mogućnosti i crvenih i žutih ako ih imate)
- 150 g kozjeg sira ili mocarele
- 10 crnih maslina
- 1 veza svežeg bosiljka
- maslinovo ulje
- so
- biber
Priprema:
Ćabatu isecite na malo deblje kriške. Na dobro zagrejanom roštilj-tiganju propržite kriške s obe strane na malo maslinovog ulja. Za fil operite i osušite mini-paradajz. Prepolovite ih ili isecite na četvrtine, u zavisnosti od veličine. Dva čena belog luka sitno iseckati. U činiji pomešajte mini-paradajz, iseckani kozji sir (ili iseckanu mocarelu), seckani beli luk, narezane masline i iskidane listove bosiljka. Sve posolite, pobiberite i prelijte sa 4-5 kašika maslinovog ulja. Promešajte, pa time prelijte tostirane kriške hleba.
Možda vas zanima:

BRUSKETI SA PEČURKAMA Slasni zalogajčići nestaće sa stola odmah, a imaćete osećaj kao da ste u Italiji
Sočni i aromatični, idealni za slavsku trpezu.

PITA SA ZELJEM NA VODI Savršenog ukusa, ješćete je i mrsnim danima, a gotova za tili čas
Pogodna za dane strogog posta, a slasna.

PUNJENA JAJA Kremasto predjelo ukrasiće svaku svečanu trpezu
Prave se lako, a nestanu sa stola brzo.

BRZE ROLNICE SA MESOM Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan
Sočne i slasne, ukusa koji priča priče.
BRZA I JEDNOSTAVNA VEČERA Pohovane tikvice sa sosom od mirođije, sočne i aromatične
Obrok sa tikvicama je hranljiv i ukusan, te smo sigurni da ćete prste polizati

NITI GOJI, NITI GREJE TELO, PRIJA NEVEROVATNO Recept za letnju belu čorbu okrepljuje organizam, evo šta joj to daje božanski ukus
Svaki dan ćete želeti da vam se nađe na stolu...

JELU DAJU POSEBAN ŠMEK Ako vam je nestalo prezli, ovih 6 namirnica idealna su zamena
Evo koje su najbolje zamene za prezle

POHOVANI OSLIĆ Savršena ideja za ukusan posni ručak, svi će tražiti dodatak!
Zdrav ručak za celu porodicu.

RECEPT ZA DINSTANI GRAŠAK SE NAJVIŠE TRAŽI Topi se u ustima i nema toga ko može da mu odoli
Brzo se sprema, a preukusno je. Što je najbolje i deca ga obožavaju
Komentari (0)