VLAŠKI PAPRIKAŠ SA KISELIM MLEKOM Gurmansko jelo u pravoj eksploziji ukusa, za obrok koji se pamti
Ukućani će stajati u redu za još.

Potrebno je:
- 1 pile
- kašika brašna
- kašika slatke začinske paprika
- 2 sveže zelene paprike
- 2 paradajza
- glavica crnog luka
- 2 kašike suvog biljnog začina
- 2 čena belog luka
- ulje, so, crni mleveni biber
- 100 ml kiselog mleka
Priprema:
Crni i beli luk iseckajte i pržite u šerpi na zagrejanom ulju. Pile istranžirajte, svaki komad posolite, pobiberite, poprskajte mešavinom začina i ubacite u šerpu. Oljuštite paradajz, isecite ga na kocke, stavite u paprikaš i kuvajte. U poseban sud sipajte kiselo mleko, dodajte mu brašno, 100 ml vode, mešavinu začina i mešajte žicom za mućenje. Tu smesu sipajte u paprikaš nakon 20 minuta, pustite da se kuva još pet minuta i potom sklonite s vatre.
Možda vas zanima:

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.

FUNGI PASTA Kremasta i slasna, jedini recept koji će vam trebati za italijanski specijalitet
Polizaćete prste koliko je ukusno.

ŠARENI RIŽOTO SA PEČURKAMA Ručak koji budi sva čula, ukućani će stajati u redu za još
Ukusan i zasitan, za ručak koji se pamti.

SLATKE PRŽENICE SA JAGODAMA Specijalitet koji se ne odbija, poćiće vam voda na usta koliko su dobre
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
Komentari (0)