PILEĆI PAPRIKAŠ SA NOKLICAMA Ručak po receptu naših baka, kada ga probate, više ga nikada nećete spremati sa krompirom
Brzo, lagano i preukusno jelo koje je nažalost nepravedno zapostavljeno

Potrebno je
1 crveni luk
1-2 šargarepe
1/2 kom celerovog korena(može,a ne mora)
1 crvena paprika
4 krompira
1 kašika paradajz pirea
voda za podliti paprikaš
2-3 lovorova lista
4 Karabataka
1 kom belog mesa
po želji suvi začin
1 kašikica aleve paprike
po želji biber
malo ulja
NOKLE
2 jaja
5 dobro napunjenih kašika brašna
2 kašike griza
1 dl mineralna voda,a može i obična voda
Priprema:
Iseckajte na kockice luk i prodinstate ga kratko na malo ulja. Dodajte očišćenu i na kolutove isečenu šargarepu, celer, papriku isečenu na kockice, lovorov list. Dok se to dinsta, operete meso, belo meso isecete na sitnije komadiće, i sve to dodate na dinstano povrće. Dinstajte oko 10 min ili dok meso malo ne pobeli. U međuvremenu očistite krompir i iseckajte ga na kocke. Dodajte ga mesu, odmah dodajte i alevu papriku i vegetu po želji, pa dinstajte uz povremeno mešanje oko 5 min.Sad dodajte vruću vodu, toliko da vam dobro prekrije sve u šerpi.
Poklopite i kuvajte dalje na laganoj vatri, opet nekih 10 min! U međuvremenu pripremite nokle, tako što ćete viljuškom izmutite jaja, dodati brasšno, griz i pomalo dodavati vodu.Ostavite da odstoji dok se paprikaš kuva. Na kraju, dodajte kašiku paradajz pirea, i nokle vadite viljuškom ili kašikom kako vam je zgodnije. Paprikaš je gotov onda kada se krompir fino da izgnječiti viljuškom, i kad se meso lagano da odvojiti od kostiju i kada knedle fino nabubre i isplivaju na površinu! Na kraju možete posuti sitno iseckanim peršunom, biber dodajte po želji!

MILICINE OBLAK KIFLICE BUDE SVA ČULA Sočne i vazdušaste i punjene kremom, za pravo uživanje
Napravite ove neodoljive kiflice po receptu Milice Veljić iz Smedereva

ALEKSANDRINA JOGURT TORTA OSVAJA OD PRVOG ZALOGAJA Brza, osvežavajuća i izdašna poslastica
Napravite sočnu poslasticu po receptu Aleksandre Nikolić

MARIJINA LONDON TORTA ZA SVE SVEČANOSTI Raskošna i neodoljiva, oduševiće sve goste
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Marije Jovanović iz Beograda

ČUPAVA KATA Starinski kolač sa orasima za sve svečane prilike,po receptu starom 30 godina
Najbolje služite uz čaj ili kafu.

ŠEJK OD MLEVENOG KEKSA Očaravajući desert gotov za tili čas, a savršenog ukusa
Savršen kada vam se jede nešto slatko, a nemate vremena za pripremu.
Komentari (0)