PILEĆI PAPRIKAŠ SA NOKLICAMA Ručak po receptu naših baka, kada ga probate, više ga nikada nećete spremati sa krompirom
Brzo, lagano i preukusno jelo koje je nažalost nepravedno zapostavljeno
![pileći paprikaš](/data/images/2021-10-09/4132_shutterstock-1982485994_f.jpg?timestamp=1729116000)
Potrebno je
1 crveni luk
1-2 šargarepe
1/2 kom celerovog korena(može,a ne mora)
1 crvena paprika
4 krompira
1 kašika paradajz pirea
voda za podliti paprikaš
2-3 lovorova lista
4 Karabataka
1 kom belog mesa
po želji suvi začin
1 kašikica aleve paprike
po želji biber
malo ulja
NOKLE
2 jaja
5 dobro napunjenih kašika brašna
2 kašike griza
1 dl mineralna voda,a može i obična voda
Priprema:
Iseckajte na kockice luk i prodinstate ga kratko na malo ulja. Dodajte očišćenu i na kolutove isečenu šargarepu, celer, papriku isečenu na kockice, lovorov list. Dok se to dinsta, operete meso, belo meso isecete na sitnije komadiće, i sve to dodate na dinstano povrće. Dinstajte oko 10 min ili dok meso malo ne pobeli. U međuvremenu očistite krompir i iseckajte ga na kocke. Dodajte ga mesu, odmah dodajte i alevu papriku i vegetu po želji, pa dinstajte uz povremeno mešanje oko 5 min.Sad dodajte vruću vodu, toliko da vam dobro prekrije sve u šerpi.
Poklopite i kuvajte dalje na laganoj vatri, opet nekih 10 min! U međuvremenu pripremite nokle, tako što ćete viljuškom izmutite jaja, dodati brasšno, griz i pomalo dodavati vodu.Ostavite da odstoji dok se paprikaš kuva. Na kraju, dodajte kašiku paradajz pirea, i nokle vadite viljuškom ili kašikom kako vam je zgodnije. Paprikaš je gotov onda kada se krompir fino da izgnječiti viljuškom, i kad se meso lagano da odvojiti od kostiju i kada knedle fino nabubre i isplivaju na površinu! Na kraju možete posuti sitno iseckanim peršunom, biber dodajte po želji!
![punjene paprike](/data/images/2023-04-12/51432_shutterstock-120265672_f.jpg)
PUNJENE PAPRIKE Recept za tradicionlani srpski ručak!
Ovo jelo je bogato ukusima i savršen je izbor za porodične obede.
![pasulj sa kobasicama](/data/images/2024-07-17/94470_shutterstock-1240901323_f.jpg)
DOMAĆI KUVANI PASULJ SA REBARCIMA I KOBASICOM Tradicionalni ukus koji greje dušu!
Ako želite da napravite savršen pasulj koji miriše na detinjstvo i staru domaću kuhinju, isprobajte ovaj recept!
![RECEPT ZA PIROŠKE KOJI ĆE ODUŠEVITI VAŠU PORODICU Jednom probate, uvek pravite](/data/images/2023-03-28/49852_piroske-shutterstock-600206357_f.jpg)
RECEPT ZA PIROŠKE KOJI ĆE ODUŠEVITI VAŠU PORODICU Jednom probate, uvek pravite
Njihova priprema je jednostavna, a rezultat je fantastičan, mekano testo spolja, sočan fil iznutra i neodoljiv miris koji ispunjava kuhinju
![kljukuša](/data/images/2024-01-22/74676_kljukusa-smanjena-1775312165_f.jpg)
RECEPT KOJI SE NASLAĐUJE Masonica, staro crnogorsko jelo, priprema se vrlo brzo i lako
Vruću masonicu preliti rastopljenim sirom i kajmakom
![špagete](/data/images/2025-02-06/113284_shutterstock-156583448_f.jpg)
ŠPAGETE SA TIKVICOM I PILETINOM Ručak za desetku, izdašan i ukusan, svi će vam tražiti ovaj recept
Po želji pospite ih parmezanom.
Komentari (0)