PROJA SA ČVARCIMA Super za doručak ili večeru, a napravi se začas
Savršena i sočna, najbolje služite uz šolju jogurta.
Potrebno je:
- 240 g kukuruznog brašna
- 240 g čvaraka
- 240 g brašna
- so po ukusu
- 1 kašika praška za pecivo
- 3/4 kašičice soli
- 240 g mlaćenice
- 120 g putera, rastopljenog
- 2 velika jajeta, sobne temperature, umućena
Priprema:
Rernu zagrejte na 190 stepeni. U jednoj posudi pomešajte kukuruzno brašno, obično brašno, prašak za pecivo i so. Zasebno umutite mlaćenicu, otopljeni puter i jaja. Zatim dodajte mešavinu kukuruznog brašna. Mešajte sve dok se ne sjedinii. Dodajte čvarke. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite proju sa čvarcima 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Kad čačkalica izađe čista znaćete da je gotova. Ohladite pa secite. Prijatno!
Možda vas zanima:
BRZE PROJICE SA SIROM Jednostavne, a preukusne i mekane, ovakve do sada niste jeli
Mekane i sočne, a gotove očas posla.
HRONO PROJA Svideće se svima, a recept je jednostavan, savršena za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
PROJA SA SIROM SA MERAMA "NA ČAŠE" Priprema nikad jednostavnija, a biće kao ona iz bakine kuhinje
Sočna i mekana, pravićete iznova.
PROJA SA SIROM SA MERAMA "NA ČAŠE" Žuta kao sunce i mekana kao duša, prste da poližete
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)