PROJA SA ČVARCIMA Super za doručak ili večeru, a napravi se začas
Savršena i sočna, najbolje služite uz šolju jogurta.

Potrebno je:
- 240 g kukuruznog brašna
- 240 g čvaraka
- 240 g brašna
- so po ukusu
- 1 kašika praška za pecivo
- 3/4 kašičice soli
- 240 g mlaćenice
- 120 g putera, rastopljenog
- 2 velika jajeta, sobne temperature, umućena
Priprema:
Rernu zagrejte na 190 stepeni. U jednoj posudi pomešajte kukuruzno brašno, obično brašno, prašak za pecivo i so. Zasebno umutite mlaćenicu, otopljeni puter i jaja. Zatim dodajte mešavinu kukuruznog brašna. Mešajte sve dok se ne sjedinii. Dodajte čvarke. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite proju sa čvarcima 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Kad čačkalica izađe čista znaćete da je gotova. Ohladite pa secite. Prijatno!
Možda vas zanima:

HRONO PROJA Svideće se svima, a recept je jednostavan, savršena za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

PROJA SA SIROM SA MERAMA "NA ČAŠE" Priprema nikad jednostavnija, a biće kao ona iz bakine kuhinje
Sočna i mekana, pravićete iznova.

PROJA SA SIROM SA MERAMA "NA ČAŠE" Žuta kao sunce i mekana kao duša, prste da poližete
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

POSNA PROJA ZA POČETNIKE Uspeva BAŠ svima, a savršena za doručak ili večeru
Pravi se brzo i lako, a osvaja ukusom.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
Komentari (0)