CARSKA PITA Sočno predjelo koje budi sva čula, a gotovo za 20 minuta

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Sočna i ukusna, najbolje odmah stavite duplu meru.

carska pita
Shutterstock

Potrebno je:

  • 4 jaja 
  • 2 čaše brašna
  • 1 čaša kukuruznog brašna
  • 250 ml jogurta
  • 100 ml ulja
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 100 g šunke
  • 100 g parizera
  • 100 g čajne 
  • 4 kisela krastavčića
  • 2 kašičice soli

Kako pripremiti

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite jaja, pa posolite i dodajte jogurt i ulje. Naseckajte sitno šunku, parizer, čajnu i krastavčiće. Pomešajte brašna sa praškom za pecivo.Dodajte u umućena jaja, pa polako sjedinite varjačom. Lagano dodajte sve seckane sastojke.U pleh obložen pek papirom izlijte smesu. Pecite pitu oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading