ROLNICE SA MESOM RAJ ZA NEPCA Po receptu iz starog rokovnika, nema ko će im odoleti
Sočne i slasne, savršene za doručak ili večeru.

Potrebno je:
Za fil:
- 500 g kora za pitu
- 500 g mlevenog mesa
- 3 glavice crnog luka
- ulje po potrebi
- začin
- 1 kasičica soli
- biber
Za preliv:
- 2 jajeta
- 1 čaša jogurta
- 1 čaša od jogurta ulja
- 1 čaša od jogurta brašna
- 1 kesica paška za pecivo
- 1 kašičica soli
Priprema:
Sitno naseckajte crni luk, pa ga propržite na ulju, dodajte meso, so, začin i biber. Jogurt, brašno, ulje, pecivo i so dodajte u umućena jaja. Podelite kore za rolate, po četiri kore. Sve kore premažite prelivom, sem četvrte, na nju nanesite samo fil. Uvijte u rolat, pa svaki premažite prelivom i pospite susamom. Pecite pitu oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:

BRZE ROLNICE SA MESOM Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan
Sočne i slasne, ukusa koji priča priče.

BRZE ROLNICE SA SIROM Savršene za doručak ili večeru, a još ukusnije od onih iz pekare
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.

ROLNICE SA PEČURKAMA Savršen spoj palačinki i sočnog nadeva, ovakve sigurno niste jeli
Savršene za doručak ili večeru.

SLASNE ROLNICE SA KAČKAVALJEM Prava eksplozija ukusa u svakom zalogaju, super za doručak ili večeru
Služite toplo uz jogurt ili kiselo mleko.

MIRISNE CIMET ROLNICE Nestaće pola pleha dok trepnete, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Najbolje služite uz kafu ili čaj.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.
Komentari (0)