GRAŠAK SA NJOKAMA Ručak koji će cela porodica obožavati, ukusa za čistu desetku
Služite toplo.
Potrebno je:
- 750 g graška
- 1 glavica crnog luka
- 100 g paškanata
- 100 g celera
- 2 čena belog luka
- 2 kašike brašna
- 2 kašičice mlevene začinske paprike
- so
- suvi biljni začin
- biber
- peršun
- 4 krompira srednje veličine
- 1 kockica margarina ili putera
- brašno
- so
Priprema:
Prodinstajte grašak na malo ulja. Dodajte sitno seckan crni luk, paškanat i celer sečen na kockice.Prelijte vodom i kuvajte dok ne omekša. Napravite hladnu zapršku od brašna i mlevene začinske paprike, pa dodajte u grašak. Začinite i dodajte sitno seckan beli luk. Kuvajte još 10 ak minuta. Oljuštite i skuvajte krompir. Onda ga ispasirajte i dodajte margarin i so. Pustite da se malo prohladi, pa dodajte brašno i zamesite srednje meko testo. Napravite njoke od testa. Spuštajte njoke u zagrejanu vodu, biće gotove kad izađu na površinu. Dodajte u grašak.
Možda vas zanima:
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
SLADAK KUPUS SA MESOM UKUSA KOJI GOVORI VIŠE OD 1000 JEZIKA Bio je omiljeno jelo Tita i Jovanke
Ukućani će stajati u redu za još.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)