SPANAĆ PO RECEPTU BAKA MILEVE Kremast i lagan, pravićete stalno
Služite uz pire ili prilog po želji.

Potrebno je:
- 1 kg svežeg spanaća
- 30 g putera ili 3 kašičice ulja
- 2 kašike brašna
- 2 čena belog luka
- dva prstohvata soli
- 500 ml mleka
Priprema:
Operite spanać, odstranite tvrđe stabljike pa ga stavite u duboki lonac, prelijte hladnom vodom i stavite da se kuva. Kad provri, kuvajte ga 5-6 minuta, potom ocedite i ohladite. Spanać usitnite oštrim nožem. U dubljem tiganju otopite puter ili zagrejte ulje, dodajte brašno pa ga zažutite (pazite da vam ne zagori). Sklonite tiganj s vatre pa dodajte pritisnuti ili sitno iseckani beli luk. Čim luk zamiriše, dodajte usitnjeni spanać i zalijte polovinom mleka i vratite na vatru. Kuvajte na srednje jakoj vatri, a čim se zgusne, dodajte ostatak mleka pa posolite i kuvajte dodatnih 10-ak minuta. Prema ukusu dodatno začinite solju i biberom po želji. Poslužite uz pečena jaja na oko i pire-krompir.
Možda vas zanima:

SPANAĆ SA MLEKOM Biće kremast i nikad ukusniji, a priprema je skroz jednostavna
Služite uz meso ili jelo po želji.

KREMASTI SPANAĆ Dodajte kao prilog omiljenom jelu i uživajte
Dodajte kao prilog ćuftama ili jelu po izboru.

SPANAĆ NA MLEKU S JAJIMA Sočno jelo koje se pravi lako, a govori 5 jezika
Fenomenalno jelo oduševiće i one izbirljive.

LAGANA VEČERA ZA SVA VREMENA Zapečeni spanać sa sirom zavoleće cela porodica
Nećete moći da mu odolite.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
Komentari (0)