SPANAĆ PO RECEPTU BAKA MILEVE Kremast i lagan, pravićete stalno

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Služite uz pire ili prilog po želji.

spanać
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kg svežeg spanaća
  • 30 g putera ili 3 kašičice ulja
  • 2 kašike brašna
  • 2 čena belog luka
  • dva prstohvata soli
  •  500 ml mleka

Priprema:

Operite spanać, odstranite tvrđe stabljike pa ga stavite u duboki lonac, prelijte hladnom vodom i stavite da se kuva. Kad provri, kuvajte ga 5-6 minuta, potom ocedite i ohladite. Spanać usitnite oštrim nožem. U dubljem tiganju otopite puter ili zagrejte ulje, dodajte brašno pa ga zažutite (pazite da vam ne zagori). Sklonite tiganj s vatre pa dodajte pritisnuti ili sitno iseckani beli luk. Čim luk zamiriše, dodajte usitnjeni spanać i zalijte polovinom mleka i vratite na vatru. Kuvajte na srednje jakoj vatri, a čim se zgusne, dodajte ostatak mleka pa posolite i kuvajte dodatnih 10-ak minuta. Prema ukusu dodatno začinite solju i biberom po želji. Poslužite uz pečena jaja na oko i pire-krompir.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading