OMLET SA SPANAĆEM IZ RERNE Klasik na drugačiji način, osvojiće vas ukusom, a pravi se lako
Savršen za doručak.
Potrebno je:
- 4 jaja
- 150 g spanaća
- 50 g sira
- 2 kašike pavlake
- so
- biber
- prstohvat muskantnog oraha
- maslinovo ulje
- seckani mladi luk
- beli luk
- susam
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Operite i očistite svež spanać, pa ga kratko prodinstajte na malo ulja. Onda ocedite od viška vode. U jednoj posudi umutite jaja sa pavlakom, pa dodajte so, biber i po želji prstohvat muškatnog oraščića. Dodajte pripremljeni spanać i izmrvljen sir. Tiganj koji može u rernu podmažite pa sipajte smesu. Pecite omlet 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
SLADAK KUPUS SA MESOM UKUSA KOJI GOVORI VIŠE OD 1000 JEZIKA Bio je omiljeno jelo Tita i Jovanke
Ukućani će stajati u redu za još.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)