CEZAR SALATA Priprema se brzo i lako, a osvaja od prvog zalogaja, po receptu bez mane
Zasitiće vas, a ne treba vam ni truda ni vremena.
Potrebno je :
- 100 g slanine
- 200 g pilećeg filea
- 30 g parmezana
- 3 čena belog luka
- 2 parčeta tosta
- velika glavica zelene salate
- čeri paradajz po želji
- pavlaka
- majonez
- sok od jednog limuna
- preliv maslinovo ulje
- biber
- so
Priprema:
Slaninu propržite na teflonu, pa je izvadite i stavite na ubrus da se ocedi. Ispecite piletinu i isecite na trake. Na masnoći od slanine propržite kockice hleba i beli luk. Maslinovo ulje umutite sa limunovim sokom, pa posolite i pobiberite.Prelijte time cepkanu zelenu salatu. Umutite pavlaku sa majonezom.Onda stavite piletinu, slaninu, prepečeni hleb, čeri po želji, parmezan i prelijte pavlakom umućenom s majonezom.
Možda vas zanima:
CEZAR SALATA Nikad sočnija i ukusnija, a priprema je tako jednostavna
Prvi put je napravljena 1924 godine.
CEZAR SALATA Rapsodija ukusa nastala 1924 godine osvaja od prvog zalogaja, za dane koji se pamte
Cezar Kardini, pre tačno jednog veka, napravio je najpoznatiju salatu na svetu. Sa godinama recept je menjan pa danas postoje brojne varijacije, ove obrok salate. Donosimo vam recept koji se smatra originalnim.
SVIMA JE JEDNA OD OMILJENIH Cezar salata na malo drugačiji način!
Možete je nositi na posao kao užinu.
CEZAR SALATA ZA SAVRŠENU LINIJU Može da zameni obrok, a bićete siti satima
Savršena i zasitna.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)