CEZAR SALATA Napravljena je 1924 godine a popularnost joj samo raste

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Italijanski emigrant, Cezar Kardini, pre tačno jednog veka, napravio je najpoznatiju salatu na svetu. U njegovom restoranu ponestalo je zaliha hrane, pa je morao da improvizuje. Sa godinama recept je menjan pa danas postoje brojne varijacije, ove obrok salate. Donosimo vam recept koji se smatra originalnim.

cezar salata
Shutterstock

Potrebno je

  • 250 grama pilećeg belog mesa
  • 100 grama slanine
  • 5 kriški dvopeka naseckanog na kockice
  • 1 glavica zelene salate
  • 1 čaša pavlake
  • majonez po ukusu
  • maslinovo ulje za prženje
  • 1 paradajz
  • 1 čen belog čuka
  • limunov sok od pola limuna
  • so
  • biber
  • parmezan po ukusu

Priprema

Piletinu iseckajte na kockice pa propržite na maslinovom ulju. Izvadite pa propžite slaninu sa sitno sečenim belim lukom i dvopekom sečenim na kockice. U dubokoj činiji pomešajte zelenu salatu isečenu na trake, piletinu, slanunu, dvopek i beli luk pa dodajte paradajz sečen na kockice. Začinite po ukusu. U zasebnoj posudi, napravite preliv. Pomešajte pavlaku, majonez i limunov sok pa prelijte salatu. Na kraju, pospite rendanim parmezanom.

 


 

 

 

 

Komentari (0)

Loading