CEZAR SALATA Napravljena je 1924 godine a popularnost joj samo raste
Italijanski emigrant, Cezar Kardini, pre tačno jednog veka, napravio je najpoznatiju salatu na svetu. U njegovom restoranu ponestalo je zaliha hrane, pa je morao da improvizuje. Sa godinama recept je menjan pa danas postoje brojne varijacije, ove obrok salate. Donosimo vam recept koji se smatra originalnim.
Potrebno je
- 250 grama pilećeg belog mesa
- 100 grama slanine
- 5 kriški dvopeka naseckanog na kockice
- 1 glavica zelene salate
- 1 čaša pavlake
- majonez po ukusu
- maslinovo ulje za prženje
- 1 paradajz
- 1 čen belog čuka
- limunov sok od pola limuna
- so
- biber
- parmezan po ukusu
Priprema
Piletinu iseckajte na kockice pa propržite na maslinovom ulju. Izvadite pa propžite slaninu sa sitno sečenim belim lukom i dvopekom sečenim na kockice. U dubokoj činiji pomešajte zelenu salatu isečenu na trake, piletinu, slanunu, dvopek i beli luk pa dodajte paradajz sečen na kockice. Začinite po ukusu. U zasebnoj posudi, napravite preliv. Pomešajte pavlaku, majonez i limunov sok pa prelijte salatu. Na kraju, pospite rendanim parmezanom.
Možda vas zanima:
3 TRIKA ZA SAVRŠENU CEZAR SALATU Saveti profesionalnog kuvara koji se koriste u restoranima
Primenite ove jednostavne savete i uživajte u savršenom ukusu letnje salate.
CEZAR SALATA KAO IZ RESTORANA Bićete siti satima, a svaki zalogaj je raj za nepca
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
CEZAR SALATA ZA LINIJU IZ SNOVA Bićete dugo siti, a savršena za vrele letnje dane
Sočna i zasitna, pravićete stalno.
STVORENA ZA LETNJE VRUĆINE Cezar salata je pun pogodak za porodični ručak, a ovaj sastojak joj daje poseban šmek
Što se tiče preliva, izbegnite kupovne flaširane verzije i napravite sopstveni domaći preliv...
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)