CEZAR SALATA Napravljena je 1924 godine a popularnost joj samo raste
Italijanski emigrant, Cezar Kardini, pre tačno jednog veka, napravio je najpoznatiju salatu na svetu. U njegovom restoranu ponestalo je zaliha hrane, pa je morao da improvizuje. Sa godinama recept je menjan pa danas postoje brojne varijacije, ove obrok salate. Donosimo vam recept koji se smatra originalnim.
Potrebno je
- 250 grama pilećeg belog mesa
- 100 grama slanine
- 5 kriški dvopeka naseckanog na kockice
- 1 glavica zelene salate
- 1 čaša pavlake
- majonez po ukusu
- maslinovo ulje za prženje
- 1 paradajz
- 1 čen belog čuka
- limunov sok od pola limuna
- so
- biber
- parmezan po ukusu
Priprema
Piletinu iseckajte na kockice pa propržite na maslinovom ulju. Izvadite pa propžite slaninu sa sitno sečenim belim lukom i dvopekom sečenim na kockice. U dubokoj činiji pomešajte zelenu salatu isečenu na trake, piletinu, slanunu, dvopek i beli luk pa dodajte paradajz sečen na kockice. Začinite po ukusu. U zasebnoj posudi, napravite preliv. Pomešajte pavlaku, majonez i limunov sok pa prelijte salatu. Na kraju, pospite rendanim parmezanom.
BRZO I LAKO OČISTITE CELU KUHINJU Treba vam samo 1 sastojak a sijaće se kao nova
Uštedećete vreme i novac, a bićete oduševljeni rezultatom.
PRAZNIČNA PITA OSVOJIĆE I ONE IZBIRLJIVE Sočna i slasna, ukućani će stajati u redu za još
Sjajan predlog za svečanu Uskršnju trpezu ali i bilo koji svečani događaj.
FARBANJE JAJA ŠLAGOM Neobična tehnika koja daje fenomenalne rezultate
Isprobajte drugačiji način bojenja jaja, iznenadićete se rezulatom.
NAJLEPŠE MRSNE I POSNE MUSAKE Hrskavih kora i sočnog nadeva, pomeraju granice dobrog ukusa
Držaće vas dugo sitim, a pravi su raj za nepca.
ČORBA OD ŠAMPINJONA I KROMPIRA NA VODI Sočna rapsodija ukusa koja se pravi brzo, a govori 5 jezika
Idealna za dane strogog posta, a zdrava i preukusna.
Komentari (0)