CEZAR SALATA Napravljena je 1924 godine a popularnost joj samo raste
Italijanski emigrant, Cezar Kardini, pre tačno jednog veka, napravio je najpoznatiju salatu na svetu. U njegovom restoranu ponestalo je zaliha hrane, pa je morao da improvizuje. Sa godinama recept je menjan pa danas postoje brojne varijacije, ove obrok salate. Donosimo vam recept koji se smatra originalnim.
Potrebno je
- 250 grama pilećeg belog mesa
- 100 grama slanine
- 5 kriški dvopeka naseckanog na kockice
- 1 glavica zelene salate
- 1 čaša pavlake
- majonez po ukusu
- maslinovo ulje za prženje
- 1 paradajz
- 1 čen belog čuka
- limunov sok od pola limuna
- so
- biber
- parmezan po ukusu
Priprema
Piletinu iseckajte na kockice pa propržite na maslinovom ulju. Izvadite pa propžite slaninu sa sitno sečenim belim lukom i dvopekom sečenim na kockice. U dubokoj činiji pomešajte zelenu salatu isečenu na trake, piletinu, slanunu, dvopek i beli luk pa dodajte paradajz sečen na kockice. Začinite po ukusu. U zasebnoj posudi, napravite preliv. Pomešajte pavlaku, majonez i limunov sok pa prelijte salatu. Na kraju, pospite rendanim parmezanom.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)