PASTA SA SOČIVOM I PEČURKAMA Posni ručak koji će cela porodica obožavati, u savršenom spoju različitih ukusa

Ivana Pavlović

11:30

Sezonski recepti 0

Različiti sosevi dodaju na ukusu.

pasta sa sočivom i pečurkama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 285 g testenine po želji
  • 2 kašike maslinovog ulja, plus još za zalivanje
  • ½ srednjeg luka, isečenog na kockice
  • 1 srednja šargarepa, sitno iseckana
  • 230 g šampinjona, sitno iseckanih
  • 3 čena belog luka, iseckana
  • ½ kašičice morske soli
  • sveže mleveni crni biber
  • 1 kašičica balzamiko sirćeta
  • 1 kašičica tamari sosa
  • 360 g kuvanog sočiva
  • 680 g paradajz sosa
  • 120 g veganskog parmezana, za serviranje
  • svež peršun ili bosiljak, za ukras

Priprema:

Testeninu skuvajte prema uputstvu. Onda je ocedite i prelijte sa malo maslinovog ulja. Ostavite sa strane. Maslinovo ulje zagrejte u tiganju na srednjoj vatri. Umešajte luk i šargarepu i pržite, oko 5 do 8 minuta, uz povremeno mešanje, dok ne omekšaju. Onda dodajte pečurke, beli luk, so i mleveni biber i pržite još 5 do 8 minuta, uz povremeno mešanje. Dodajte balzamiko sirće i tamari, pa sočivo i paradajz sos. Kuvajte, oko 2 minuta, dok se sos ne sjedini i ne zagreje. Dodajte testeninu u tiganj i mešajte dok se ne sjedini.

Komentari (0)

Loading