PASTA SA SOČIVOM I PEČURKAMA Posni ručak koji će cela porodica obožavati, u savršenom spoju različitih ukusa
Različiti sosevi dodaju na ukusu.
Potrebno je:
- 285 g testenine po želji
- 2 kašike maslinovog ulja, plus još za zalivanje
- ½ srednjeg luka, isečenog na kockice
- 1 srednja šargarepa, sitno iseckana
- 230 g šampinjona, sitno iseckanih
- 3 čena belog luka, iseckana
- ½ kašičice morske soli
- sveže mleveni crni biber
- 1 kašičica balzamiko sirćeta
- 1 kašičica tamari sosa
- 360 g kuvanog sočiva
- 680 g paradajz sosa
- 120 g veganskog parmezana, za serviranje
- svež peršun ili bosiljak, za ukras
Priprema:
Testeninu skuvajte prema uputstvu. Onda je ocedite i prelijte sa malo maslinovog ulja. Ostavite sa strane. Maslinovo ulje zagrejte u tiganju na srednjoj vatri. Umešajte luk i šargarepu i pržite, oko 5 do 8 minuta, uz povremeno mešanje, dok ne omekšaju. Onda dodajte pečurke, beli luk, so i mleveni biber i pržite još 5 do 8 minuta, uz povremeno mešanje. Dodajte balzamiko sirće i tamari, pa sočivo i paradajz sos. Kuvajte, oko 2 minuta, dok se sos ne sjedini i ne zagreje. Dodajte testeninu u tiganj i mešajte dok se ne sjedini.
Možda vas zanima:
POSNA PASTA SA TUNJEVINOM Zasitna i sočna, poćiće vam voda na usta
Ukućani će biti oduševljeni koliko je ukusno.
PASTA SA KREM SIROM I SUVIM VRATOM Pomera granice dobrog ukusa
Kremasta i slasna, bićete siti satima.
FETA PASTA Recept koji je odmah usijao društvene mreže, savršen spoj jednostavnosti i neodoljivosti
Kremasta i zasitna, i dupla mera će biti malo.
BRZA PASTA SA TUNJEVINOM Biće na stolu za 15 minuta, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Kremasta i sočna, bićete siti satima.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)